Anlık Bildirim

600 beygirlik Polestar 1 hibrit, Cenevre'de beğeni topladı

Hibrit ve tamamen elektrikli otomobiller üretmeye yoğunlaşan Polestar, tasarımıyla dikkat çeken 600 beygirlik Polestar 1 hibrit Coupe modelini Cenevre'de de sergiledi.

600 beygirlik Polestar 1 hibrit, Cenevre'de beğeni topladı Tam Boyutta Gör
 

Elektrikli araç pazarına yön veren marka olarak zikredilen Tesla ile bu kulvarda yarışmak için Polestar adında kendi alt markasını kuran Volvo, bu armaya sahip olarak üretilecek ilk modeli Polestar 1 Coupe’yi 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Fuarda Volvo’nun hemen yanı başında kendi alanına sahip olan Polestar’ın şimdilik sergileyeceği tek araç var. Ancak şirket yetkilileri önümüzdeki 10 yıl içerisinde iki elektrikli modelin daha geleceğinin sözünü veriyor. Bunlar elektrikli bir sedan yada sportback olması beklenen Polestar 2 ve Volvo tarafından SUV olarak onaylanan Polestar 3.

Şimdilik tek model olarak sergilenen Polestar 1, çarpıcı tasarımıyla ilgiyi üzerine çekmeyi başarıyor. Oldukça agresif bir görünüme sahip olan araç doğal olarak Volvo esintilerini üzerinde bolca bulunduruyor. İç dünyasına bakıldığında ilk göz çarpan detaylar arasında turuncu renkte tercih edilmiş emniyet kemerleri oluyor. Konsolda kapı içlerinde yumuşak deri malzeme özel bir hissiyat sağlarken, bolca yer verilen krom detaylar da görünümü tamamlıyor.

Dijital gösterge paneline sahip olan araçta Volvo’dan görmeye alışık olduğumuz bilgi-eğlence ekranı iki hava çıkışının arasında dikey konumlandırılmış olarak bulunuyor. Pek çok teknolojiyi bünyesinde barındıran araçta, iOS ve Android uygulama aracılığıyla akıllı telefonları anahtar olarak kullanılabiliyor.

İki elektrikli motora sahip olan Polestar 1’de bu motorlar toplamda 218 beygir güç üretiyor ve 150km menzil sağlıyor. Polestar’ın belirttiğine göre bu değer hibrit pazarındaki en uzun menzil olarak görülüyor. Polestar 1, 2 litre dört silindir benzinli motorla birleştirildiğinde totalde 600 beygir güce kavuşuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5079 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, polestar 1 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim