Anlık Bildirim

Nissan elektrikli crossover konsteptini ortaya çıkardı

Japon otomobil devi Nissan, 45. Tokyo Otomobil Fuarı'nda tek bir şarjla 600 kilometreden fazla yol yapabilen, çift elektrik motoruyla güçlendirilmiş Nissan IMx konseptini tanıttı.
Nissan'ın teaser görüntülerini yayınladığı yeni araç beklenildiği gibi tam elektrikli bir crossover çıktı. Konsept olarak sergilenen model geçen ay lansmanı yapılan yeni nesil Leaf'in izinden gitmeyi hedefleyen bir araç değil. Japon otomobil devi bunun yerine "Nissan IMx" olarak adlandırılan tam elektrikli crossover konseptini tanıttı.
45. Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıtılan yenilikçi crossover'ın Nissan Intelligent Mobility’nin geleceğini yansıttığı belirtiliyor. Bu da Nissan'ın elektrikli otomobil konusundaki çalışmalarını Leaf'ten çok daha ileriye taşımayı hedeflediğini ortaya koymuş durumda.
Nissan, konseptin ön ve arka kısmında yer alan iki "yüksek çıkışlı elektrik motoru" tarafından güçlendirildiğini ve dört tekerden çekiş yeteneğine sahip olduğunu belirtti. Çift motorun birlikte 320 kW güç çıkışı sağladığını ve 700 Nm tork üretebildiğini söyleyelim.
Nissan araçtaki pilin kapasitesini belirtmese de yüksek kapasiteli olduğunu ve tek bir şarjla 600 kilometreden fazla menzil sunacağını ifade etti. Şirketin küresel satış ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Daniele Schillaci konsept hakkında şunları söyledi:
"IMx sıfır emisyonlu crossover konsept araç Nissan Intelligent Mobility'nin geleceğini temsil ediyor. Nissan Intelligent Mobility sayesinde, insanların ve araçların iletişim biçiminin yanı sıra, otomobillerin yakın gelecekte ve sonrasında toplumla nasıl etkileşime geçeceğini de değiştirmeye kararlıyız."
Nissan araçta ProPILOT'un gelişmiş bir versiyonu ve sürüş yardım sisteminin olacağını, iç tasarımın ise otonom sürüş deneyimine göre dizayn edildiğini söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim