Anlık Bildirim

BMW, 625 beygirlik yeni M5 Competition modelini tanıttı

Bavyeralı otomobil üreticisi BMW, yeni M5 Competition modelini internet üzerinden tanıttı. İşte standart M5 modeline göre 25 beygirlik performans artışıyla gelen M5 Competition özellikleri ve fiyatı:

BMW, 625 beygirlik yeni M5 Competition modelini tanıttı
 

600 beygirlik motora ve M xDrive dört çeker sisteme sahip olan 2018 BMW M5 modeli oldukça dişli bir canavar. Bu canavarın performansını biraz daha arttırmak isteyen Bavyeralı üretici, bugün yeni M5 Competition üzerindeki örtüleri resmi olarak kaldırdı. İşte 2019 BMW M5 Competition modelinin özellikleri ve fiyatı:

Sıralamaya kaputun altından başlayacak olursak, standart M5 modeline kıyasla 25 beygirlik bir artış bulunan M5 Competition modelinde 625 beygir güç ve 750 Nm tork üreten çift turbo 4.4 litre V8 ünite yer alıyor. BMW, sağlanan bu güç artışıyla birlikte aracın 0-100 km/s ve 0-200 km/s değerlerinin sırasıyla 3.3 saniye ve 10.8 saniye olduğunu belirtiyor. Bu da standart modelle karşılaştırıldığında sırasıyla 0.1 ve 0.3 saniyelik bir gelişim anlamına geliyor.

10.7 litre yakıt tüketimi  

Tıpkı standart M5 modelinde olduğu gibi M5 Competition da 8 ileri M Steptronic otomatik şanzıman aracılığıyla gücünü yola aktarıyor. Dört çeker sistem de Aktif M Diferansiyel ile birlikte çalışmasını sürdürüyor. Bazı güç aktarma bileşenleri aynı şekilde varlığını korusa da, BMW araçtaki motorun sıkıştırma oranının artırıldığını belirtiyor. İddia edilen karma yakıt tüketimi ise 100 km'de 10.7 litre.

 
BMW, 625 beygirlik yeni M5 Competition modelini tanıttı

Burada sınırlı kalmayan güncellemeler aracın şasi ve süspansiyon sisteminde de kendini gösteriyor. Yapılan değişikliklerle birlikte BMW M5 Competition modelinin yerden yüksekliği 7 mm azaltılmış ve eskiye nazaran yüzde 10 daha sert bir süspansiyon tercih edilmiş.

Tasarımda hafif dokunuşlar 

Competition modeli performans odaklı bir araç olduğu için tasarım tarafında hemen göze çarpmayan ufak değişimler tercih edilmiş. Genel tasarım anlayışını sürdüren araç, Competition rozeti, 20 inç hafif alaşımlı jantları ve kendine has spor egzoz sistemiyle tasarımsal açıdan farklılığını ortaya koyuyor.

2019 BMW M5 Competition modeli temmuz ayında üretim bandına çıkacak ve 110 bin 995 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5887 kez okundu.
21 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
BMW, bmw m5 ve m5 competition fiyatı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim