Anlık Bildirim

Tesla katili unvanına yeni bir aday çıktı: SF Motors

SF Motors, başta Tesla olmak üzere diğer tüm elektrikli otomobil üreticilerine rakip olmaya geldi. Şirket 480 km menzil ve 1.000 beygir güce sahip SF5 ve büyük versiyonu olan SF7 modellerini tanıttı.
Çinli otomobil üreticisi Sokon Motors'un bir yan kuruluşu olan SF Motors, Tesla ve diğer üreticilerle rekabet etmek için önümüzdeki yıl ABD'de elektrikli otomobil satışına başlıyor. Salı günü Silikon Vadisi genel merkezinde gerçekleşen bir etkinlikte, otomobil üreticisi ilk otomobillerini tanıttı.
Lüks crossover sınıfında bir araç olarak lanse edilen SF5, yıl sonuna kadar ön siparişe sunulacak. Şirket otomobilin teslimatlarına ise 2019'da başlayacağını açıkladı. SF Motors CEO'su John Zhang Automotive News'e yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz iki yıl boyunca, ABD ve Çin’de aktarma organı geliştirme ve üretim yeteneklerine odaklanarak ürünümüz üzerinde milyonlar harcadık. Hazır olmaya çok yakınız." dedi.
Yaklaşık 480 kilometre menzil sunacağı belirtilen SF5'in en üst versiyonu 1.000 beygir güç üretebilen motoruyla 0'dan 100 km/s hıza üç saniyeden daha kısa sürede ulaşabiliyor. Otomobilin fiyat etiketi ise açıklanmadı. Şirket ayrıca -her ne kadar ne zaman satışa sunulacağı konusunda bilgi vermese de- SF7 isimli bir başka elektrikli crossover tanıttı. Her iki araç da otonom sürüş teknolojisi için tasarlanmış sensörler ve diğer donanımlara sahip olacak.

Tesla'nın kurucusunun pil geliştirme şirketini satın aldı

SF Motors geçtiğimiz yıl içinde ABD'de yavaş yavaş Ar-Ge ve üretim hazırlıkları yaptı. Otomobil üreticisi Nisan 2017'de Michigan Üniversitesi ile otonom sürüş teknolojisi geliştirmek için bir araştırma ortaklığına girerken yedi ay sonrasında da Indiana'daki eski AM General tesisini satın aldı. Geçtiğimiz Ekim ayında ise Tesla'nın kurucu ortağı Martin Eberhard tarafından işletilen pil teknolojisi şirketi InEvit'i bünyesine kattı.
Otonom sürüş teknolojisini geliştiren SF Motors bu yıl Kaliforniya ve Michigan'daki halka açık yollarda testlere başladı. Otomobil üreticisi, 2020'de araçlarına OTA güncellemesi yoluyla yarı otonom sistem dağıtmayı planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4203 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elektrikli otomobil ve
4 etiket daha araç sf motors sf7 sf5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim