Anlık Bildirim

10.000 Dolarlık Rus hybrid otomobilinin adı belli oldu: ë-mobile

Daha önceki haberimizde ünlü Rus milyoner Mikhail Prokhorov'in başlattığı ve Rus hükümeti tarafından da desteklenen projeyle 10.000 dolar etiketli hybrid otomobillerin üretilmesinin planlandığını sizlerle paylaşmıştık. Proje için 150 milyon euro yatırım yapan Prokhorov, proje tamamlandığında ve otomobiller satışa çıktığında fiyat etiketinde sadece 10.000 dolar yazacağını açıklamıştı. Hatta bu fiyat, otomobilin yıllık satışı 100.000'leri bulursa 7000-8000 dolara kadar da inebilecekti.

Bütün otomotiv dünyasının böyle bir projenin imkansız olduğunu dile getirmesine rağmen projeye ısrarla devam eden Prokhorov ve çalışanlara, üretecekleri hybrid otomobilin ismine karar verdiler: ë-mobile.

Vladimir Cesler tarafından çizilen ve hem coupe hem de hatchback karoser seçeneğiyle satılacak olan otomobil kamyon üreticisi olarak bilinen Yarovit'in fabrikasında üretilecek. 2011 Haziran ayında üretimine başlanması planlanan ë-mobile'ın, bataryaları doluyken 107 kilometreye kadar yol alabileceği ''iddia'' ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim