Anlık Bildirim

2018 Peugeot 508 modeli Cenevre'de tanıtılabilir

SUV modellerini çoğaltarak bu pazardaki elini güçlendiren Peugeot, sedan tarafını unutmadığını da yeni nesil 508 ile gösterecek. Şirkete yakın kaynaktan gelen bilgiye göre araç Cenevre'de tanıtılacak.

2018 Peugeot 508 modeli Cenevre'de tanıtılabilir Tam Boyutta Gör
 

Fransız otomobil devi, şimdiye dek 2008, 3008, ve 5008 modellerinde yaptığı değişimlerle SUV ve compact SUV pazarında elini oldukça güçlendirdi. Yeni mimarisi ve tasarım anlayışıyla büyük bir ivme yakalayan Peugeot, bu başarısını sedan pazarında yeni 508 modeliyle sürdürüp sedan otomobillere olan ilgiyi yeniden alevlendirmeyi hedefliyor.

Cenevre'de tanıtılacak 

Üreticinin yeni nesil sedanı 508 üzerinde çalıştığı zaten daha önce sızan fotoğraflardan biliniyor. Ancak, şirkete oldukça yakın bir kaynaktan gelen bilgiye göre araç 6 Mart’ta kapılarını açacak 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve şimdiki modelden oldukça farklı bir görünüme sahip olacak.

Yarı otonom sistem olabilir 

Cenevre’de tanıtılacak pek çok araç hakkında fikir sahibi olmamıza rağmen, Peugeot’dan yeni 508’in tasarımı veya eklenecek teknolojiler konusunda hiçbir açıklama gelmedi. Yalnızca, 2015 yılında PSA CEO’su tarafından yeni araçta otomatik direksiyon ve frenleme gibi özelliklere sahip olan yarı otonom bir sistemin bulunacağı açıklanmıştı.

Daha önce sızdırılan görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla, yeni 508 coupe benzeri arkaya doğru eğimli bir çattı hattına sahip olacak. Ayrıca, aracın 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Instinct konseptinden de özellikle ön farların dahil olduğu bazı tasarım ipuçları taşıyacağı düşünülüyor. Arka tarafta ise muhtemelen SUV modellerde kullanılan stop lambası grubu 508’e uyarlanacak.

Station wagon versiyonu da gelebilir 

Yeni nesil 508 modeli, PSA’nın daha önceki PF3 platformundan 3008 ve 5008 gibi yeni nesil modellerin de mimarisinin temelini oluşturan EMP2 platformuna transfer olacak. Sedanla birlikte station wagon versiyonunun da tanıtılmasını beklediğimiz aracın SUV kardeşlerine benzerliği bununla da sınırlı kalmayacak. Kaputun altında da bu modellerde bulunan 1.2 litre turbo benzinli, 1.6 ve 2.0 litre turbo dizel motorları yelpazesinde bulunduracağı düşünülüyor. Ayrıca yelpazede bir plug-in hybrid motorun bulunması da bekleniyor.

Peugeot 508 modeli dönüşümünü tamamladıktan sonra Volkswagen Passat, Ford Mondeo ve Opel Insignia gibi rakiplerle karşılaşacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5931 kez okundu.
26 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
peugeot, peugeot 508 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim