Anlık Bildirim

ABD, yeni otomobillerde geri görüş kamerasını zorunlu hale getiriyor

Amerika Birleşik Devletleri, yeni düzenlemeyle birlikte bundan sonra ülkede satılacak tüm otomobillerde geri görüş kamerası bulunmasını zorunlu hale getirdi. Bu düzenleme, tüm üreticileri kapsıyor.
Amerika Birleşik Devletleri, yapılan yeni düzenlemeyle birlikte araçlarda geri görüş kamerasının bulunmasını zorunlu hale getiriyor. Bu zorunlulukla birlikte, ülkede arkayı görememe nedeniyle gerçekleşen kazaların önüne geçilmeye çalışılacak. Ülkedeki geri görüş kamerasına sahip araç oranının yüzde 97'ye çıkarılması hedefleniyor.

Yapılan araştırmalar, ABD’de her yıl arkayı görememe problemi yüzünden yaşanan kazalarda 200’den fazla kişi hayatını kaybettiğini, 12 binden fazla kişinin de yaralandığını gösteriyor. Bu kazalarda, 5 yaşın altındaki çocuklar ve 70 yaş üzerindeki yaşlılar başı çekiyor. Kazaların önüne geçmek isteyen ABD hükumeti, SUV’lar dahil tüm otomobillerde geri görüş kamerasını zorunlu hale getiriyor.

Zorunluluk sadece ABD merkezli üreticilerin araçlarını değil, ABD pazarı için otomobil üreten diğer tüm üreticileri de kapsıyor. Geri görüş kamerası hali hazırda pek çok üretici tarafından üst donanım paketlerinde standart olarak sunuluyor. Ancak, yeni düzenlemeyle birlikte satılan en ucuz otomobilde bile bu özelliğin standart olarak bulunması zorunlu olacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3328 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
geri görüş kamerası, ABD ve
3 etiket daha sedan SUV otomobil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim