Anlık Bildirim

AB'den yeni araçlara eCall zorunluluğu geliyor

AB Komisyonunun hazırladığı ve Avrupa Parlamentosu tarafından 2015 yılında onaylanan eCall sistemi 31 Mart'ta yürürlüğe giriyor. Bu sistemle araçlar kaza anında otomatik olarak 112'yi arayacak.

AB'den yeni araçlara eCall zorunluluğu geliyor
 

AB Komisyonunun hazırladığı ve Avrupa Parlamentosu tarafından 2015 yılında onaylanan “eCall” düzenlemesi 31 Mart tarihinde yürürlüğe girmeye hazırlanıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte tüm yeni araçlarda kaza ve benzeri acil durumlarda otomatik arama yapan yardım sistemleri bulunacak.

31 Mart tarihinde yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle birlikte AB’de trafiğe çıkacak bütün yeni otomobil, SUV, ve hafif kamyonetlerde eCall, yani otomatik arama yapan sistemin bulunması zorunlu hale gelecek.

AB'den yeni araçlara eCall zorunluluğu geliyor
 

eCall sistemi nasıl çalışacak?

Araçlara takılacak eCall cihazı, ciddi bir kaza darbesi ikazı aldığında otomatik olarak en yakın 112 acil çağrı merkezini arayarak bir görüşme başlatacak. Kazazedelerin bilincinin kapalı olma durumu göz önünde bulundurularak kaza yerinin kesin konum bilgisi de çağrı merkezine iletilecek.

eCall çağrıları manuel olarak bir buton yardımıyla da başlatılabilecek. Bir kazaya şahit olma durumunda sürücü bu butona basarak pratik olarak en yakın 112 acil çağrı merkezini arayıp yardım isteyebilecek. Böylece acil servisler kaza bölgesine hızla müdahale edebilecek.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3113 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ecall sistemi, avrupa birliği ve otomatik acil yardım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim