Anlık Bildirim

Adalar'da bir devir sona eriyor; faytonların yerini elektrikli araçlar alacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Adalar'da kullanılan faytonların yerini artık elektrikli minibüsler alacak. İlk araçlar önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak

Adalar'da bir devir sona eriyor; faytonların yerini elektrikli araçlar alacak Tam Boyutta Gör
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yıllardır süregelen fayton tartışmalarının odağında bulunan Adalar’da yeni bir toplu taşıma sisteminin uygulanması için harekete geçti. İBB tarafından yapılan açıklamada, faytonlarla yolcu taşınan Adalar’da bundan böyle 12 kişilik elektrikli araçlar kullanılacağı belirtildi.

Adalar’daki faytonların yerine geçecek elektrikli araçların işletmesini İspark A.Ş. yapacak. Öncelikle Kınalıada’da başlayacak yeni uygulama kapsamında ilk araçlar önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak. Yolculuk ücretlerinin istanbulkart ile entegre olacağı taşıma sistemi Kınalıada’da test edilmesinin ardından başarılı olduğu takdirde tüm Adalar’da uygulanmaya başlanacak.

Yazlık ve kışlık versiyonları bulunacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan fotoğraflara göre Adalar’da hizmet verecek elektrikli araçların yazlık ve kışlık olmak üzere iki farklı versiyonu bulunacak. Yanları açık sarı renkli elektrikli araçlara aynı anda 12 kişi binebilecek. Tamamen kapalı olarak tasarlanan mavi renkli minibüsler ise 16 yolcu taşıyacak.

Faytoncular karara tepkili

İBB tarafından verilen karardan hoşnut olmayan Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal konuyla ilgili; “Adalar'da binin üzerinde at var. Faytonlar kaldırılırsa o atları da özgür ortama salınmasını isteyen hayvanseverlere teslim edeceğiz herhalde. Bu atları ne yapacaklarsa onlar düşünsün. Biz onu düşünmüyoruz. Biz atlarımızı vermeyi düşünmüyoruz, faytonlarımızın kalkmasını istemiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8651 kez okundu.
73 kişi, toplam 77 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araç, adalar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim