Anlık Bildirim

Almanya Ekonomi Bakanı: "Ne zaman Tesla kadar seksi bir otomobil yapacaksınız?"

Yapay zekanın konuşulduğu bir toplantıda Alman otomobil üreticilerine serzenişte bulunan Bakan Altmaier, Daimler, Volkswagen ve BMW'nin bundan daha iyisini yapabileceğini dile getirdi.

Almanya Ekonomi Bakanı: 'Ne zaman Tesla kadar seksi bir otomobil yapacaksınız?' Tam Boyutta Gör
 

Alman üreticilerin elektrikli araç pazarına adım atmakta geciktiği çoğu zaman dile getiriliyor. Volkswagen Grubu ve Daimler gibi köklü şirketler bu konu üzerine yoğun mesai harcasa da, şu anki aşama bazı yetkilileri pek de memnun etmiyor. Zira Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier’ın yöneticilere yönelttiği soru tam da bunu gösteriyor.

Yapay zeka konulu bir etkinliğe katılan Ekonomi Bakanı, Alman otomotiv sektörünün geleceğini tartıştıkları esnada Daimler, Volkswagen ve BMW’nin yöneticilerini hedef aldı. Sözlerini sakınmadığı görülen Altmaier’ın “Çok merak ediyorum, Tesla’nın sadece yarısı kadar seksi bir elektrikli otomobil ne zaman üretebileceksiniz.” cümlesi yöneticileri şaşırttı.

Porsche Taycan 

"Daha iyisini yapabilirsiniz" 

BMW yöneticisi Harald Krüger’ın bulunmadığı etkinlikte Diess (VW) ve Zetsche’den (Daimler) bu soruya net bir yanıt gelmedi. Ekonomi Bakanı ise sözlerine “Elektrikli araçlarınızın cazibesi tartışılır. Doğrusunu söylemek gerekirse daha iyi çalışmalar ortaya koyabilirsiniz.” şeklinde devam ederek yöneticilere serzenişte bulundu.

Elektrikli araç pazarına giriş yapan otomobillerin Tesla modelleriyle karşılaştırılmasına çoğu zaman şahit oluyoruz. Fakat Ekonomi Bakanı’nın bu sözleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bazıları Altmaier’in eleştirisini haklı bulurken, bir diğer kesim de Audi e-tron, Porsche Taycan ve Mercedes EQC modellerini örnek göstererek karşı çıktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20219 kez okundu.
41 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
almanya ekonomi bakanı, Tesla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim