Anlık Bildirim

Araçlarda cam filmi kullanımı yasal hale geldi

Bugün yürürlüğe giren Araçların İmal, Tadil ve Montajı (AİTM) Yönetmeliği ile birlikte araçlara cam filmi taktırmak serbest oldu. İşte cam filmi takmak için uyulması gereken şartlar...
Araç sahipleri tarafından büyük talep gören cam filmi uygulaması, Resmi Gazete kararıyla bugünden itibaren bazı şartlar dahilinde yasal hale geldi. Bildiğiniz üzere daha önce, araçlarına cam filmi taktıranlara trafik kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle cezai yaptırım uygulanıyordu.
Ancak 6 ay önce Resmi Gazete'de yayınlanan ve bugün yürürlüğe giren Araçların İmal, Tadil ve Montajı (AİTM) Yönetmeliği ile birlikte araçlara cam filmi taktırmak artık serbest oldu. 26 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de cam filmiyle ilgili bölümde şu ifadelere yer verilmişti:
MADDE 14 – (1) 107 sayılı BM/AEK Regülasyonu kapsamındaki araçlar hariç olmak üzere; M, N ve O kategorisi araçlarda cam filmi uygulaması yapılabilir. Anılan araçlara bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten altı ay sonra cam filmi takılması halinde, cam filmi ile ilgili uygulama Ek VI ve Ek XV’teki hükümlere uygun olmak zorundadır.
Yönetmelikte cam filmi üreticileri, araç sahipleri ve uygulamayı yapan işyerlerinin uyması gereken bazı şartlar bulunuyor. Örneğin ön cama hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılamayacak. Yapılması halinde araç sahibine 189 TL'lik bir ceza kesilecek. Ayrıca cam filmlerinin üretiminde PVC malzeme kullanımı da yasak.
26 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de cam filmi uygulamasının Ek VI ve Ek XV’teki hükümlere uygun olması gerektiği yazıyor. Ancak liste bir hayli uzun olduğundan buraya tıklayarak indirebileceğiniz PDF dosyasının 39. ve özellikle 135. sayfalarından bu şartların neler olduğunu öğrenebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26890 kez okundu.
54 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim