Anlık Bildirim

Audi E-Tron, yokuş aşağı yapılan her kilometrede menziline 1 kilometre ekliyor

Audi E-Tron SUV'u Pikes Peak'te teste tabi tutan Alman üretici, aracın geri kazanım ile menzilini yüzde 30 oranında arttırabildiğini belirtti. İşte Audi'nin E-Tron hakkında paylaştığı yeni bilgiler:

Audi E-Tron, yokuş aşağı yapılan her kilometrede menziline 1 kilometre ekliyor Tam Boyutta Gör
 

Audi’nin ilk tamamen elektrikli aracı olma özelliği taşıyan E-Tron SUV önümüzdeki ay tanıtılacak. Yan aynalar yerine kamera kullanan ve görüntüyü kapı içlerindeki OLED ekranlara yansıtan aracın dikkat çekici özellikleri bununla sınırlı değil. Audi, E-Tron’un teknik detayları hakkında yeni bilgiler paylaştı.

Alman üretici tarafından yapılan açıklamada E-Tron’un rejeneratif fren sistemi sayesinde menzilini yüzde 30 oranında arttırabildiği ifade edildi. Bunu “rakipleri arasında en yenilikçi geri kazanım konsepti” kullanarak başardıklarını belirten yetkililer, bu sayede gerçek dünya koşullarına daha yakın olan WLTP testine göre 400 kilometre menzil elde ettiklerini dile getirdi.

Yokuş aşağı kat edilen her kilometrede menzile 1 kilometre eklediği söylenen geri kazanım konsepti içerisinde iki elektrikli motor ve elektrohidrolik olarak entegre edilmiş fren kontrol sistemi bulunuyor. Audi, bu konsept ile ilk defa üç farklı geri kazanım seçeneğinin bir araya getirildiğini belirtiyor: frenden geri kazanım, vites kulakçıkları kullanarak manuel geri kazanım ve verimlilik asistanı kullanarak otomatik geri kazanım.

Audi E-Tron SUV’da etkileyici olan tek özelliğin verimlilik olmadığını söyleyen Alman üretici aracın performansına da dikkat çekmek istiyor. E-Tron’da bulunan iki elektrik motoru toplamda 265 kW (360 hp) güç ve 561 Nm tork üretiyor. 60 saniyeye kadar gücünün doruklarına ulaşabilen bu motorlar, aracı 200 km/s olarak sınırlanmış olan maksimum hıza yükseltebiliyor. Audi E-Tron’da bulunan boost modu, 8 saniyeliğine de olsa gücün 300 kW, torkun da 664 Nm’ye ulaşmasına imkan veriyor. Bu modda E-Tron’un 0-100 km/s hızlanma süresi 6 saniyenin altında gerçekleşiyor.

Audi E-Tron’un üretim versiyonu önümüzdeki ay San Francisco’da resmi olarak tanıtılacak. Yıl sonuna doğru da üretim bandına çıkacak. Aşağıdaki videoda E-Tron’un Pikes Peak’teki geri kazanım testini izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim