Anlık Bildirim

Audi RS3, elektrikli motorla 1180 beygirlik canavara dönüştü

Formula E'deki Audi Sport ABT'nin en büyük sponsoru Schaeffler, Audi RS3'ün içerisine FE01 yarış aracındaki elektrikli motoru yerleştirdi. Bu dönüşümün sonucunda 1180 bg'lik bir canavar ortaya çıktı.

Audi RS3, elektrikli motorla 1180 beygirlik canavara dönüştü Tam Boyutta Gör
 

Formula E’de boy gösteren Audi Sport ABT ekibinin en büyük sponsorlarından biri olan Schaeffler, Audi RS3’ü elektriklendirerek alışılmışın dışında bir çalışmaya imza attı. FE01 yarış aracının motorunu Audi RS3’ün gövdesine yerleştiren şirket, ortaya 1180 beygirlik bir canavar çıkardı.

Hem elektrikli motoru hem de özel tasarım gövdesiyle alışılmışın oldukça dışında görünen Audi RS3, Schaeffler 4ePerformance concept olarak adlandırılmış. Her bir tekerleğinde elektrikli motor bulunan aracın önünde ve arkasında yer alan motorların aynı aks üzerindeki bir şanzımana bağlanması sağlanmış. Bu düzen sayesinde üst düzey bir tork dağılımı elde edilmiş.

0-200 km/s hızlanması 7 saniyenin altında

Kullanılan dört motorun toplamında ortaya 1180 beygir güç ve 1280 Nm tork ortaya çıkıyor. Paylaşılan verilere göre elektrikli Audi RS3’ün 0’dan 200 km/s hıza ulaşması yedi saniyeden daha az sürüyor. Araçta kullanılan bataryanın kapasitesinin de 64 kWh olduğu belirtiliyor.

Projenin başında bulunan Simon Opel, elektrikli Audi RS3’ü yarış pistlerindeki teknolojilerin seri üretim araçlarına taşınması konusunda oldukça güzel bir örnek olarak nitelendiriyor. Bu araç, teknoloji transferi konusunda neler yapılabileceğini gösteren tekerlekli bir test laboratuvarı olarak görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim