Anlık Bildirim

Audi tamamen elektrikli ilk SUV'unun seri üretimine başladı

Alman otomobil devi Audi ilk elektrikli SUV'unun üretimine başladı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de üretilecek Audi e-tron'un üretim versiyonu 17 Eylül'de tanıtılacak.
Alman otomobil üreticisi Audi, 2015 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda konsept versiyonunu sergilediği ilk elektrikli SUV'unun üretimine başladı. Şirket, Audi e-tron SUV'un üretim versiyonunu 17 Eylül'de San Francisco’da düzenlenecek özel bir etkinlikte tanıtacak.
Volkswagen Grubu'nun sahip olduğu Audi, yıllardır e-tron quattro'nun seri üretimine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Audi e-tron, yeni araca hazırlık için 2016'dan beri kapsamlı bir tadilat geçiren Brüksel'deki Audi fabrikasında üretilecek. Brüksel fabrikası Volkswagen Group’un elektrikli araç planlarının temel taşı haline gelmiş durumda.

Audi e-tron satışları yıl sonuna kadar başlayacak

Şirket Brüksel'deki fabrikanın kaporta bölümünü, boyahane ve montaj hattını yeniden inşa ettiğini belirtti. Ayrıca kendi pil üretimi birimini de kurdu. Beş kişilik SUV, 150 kilowatt'a kadar DC hızlı şarj kapasitesine sahip olacak.
Şirket daha önce 2 adet elektrik motoru ile güçlendirilen SUV'un 95 kwh kapasiteli bir pille donatılacağını söylemişti. Böylece 500 kilometreden (310 mil) fazla menzil sunabilecek. Audi e-tron SUV'un satışlarının yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7716 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim