Anlık Bildirim

BMW marka otomobillerde anahtar dönemi sona erebilir

BMW'nin yönetim kurulu üyesi Ian Robertson, yaptığı açıklamada şirket olarak anahtarsız otomobil fikrine sıcak baktıklarını, akıllı telefon tabanlı bir sisteme geçiş yapmayı düşündüklerini söyledi.
Otomobil anahtarları giderek tarihe karışacak gibi görünüyor. BMW yönetim kurulu üyesi Ian Robertson, Frankfurt Otomobil Fuarı kapsamında Reuters'a verdiği demeçte markanın geleneksel anahtar yerine akıllı telefon uygulaması tabanlı bir sistem kullanmayı düşündüğünü söyledi.
Akıllı telefonların her türlü işimizi yapar hale gelmesiyle birlikte fiziksel anahtara duyulan ihtiyaç da azalmış durumda. Öyle ki otomobil anahtarları artık artık arabaya sinyal gönderen ve sürücünün asla cebinden çıkarma ihtiyacı duymadığı bir materyale dönüştü. Zira anahtarsız çalıştırma teknolojisi sayesinde sürücülerin kontağa anahtar sokma zorunluluğu yok.

Tesla Model 3'ün anahtarı yok

Robertson "Dürüst olmak gerekirse, kaç kişi gerçekten buna ihtiyaç duyuyor? Asla ceplerinen çıkarmıyolar, neden yanlarında taşıma ihtiyacı duysunlar ki?" diyor. Bazı otomobil üreticilerinin zaten araçları uzaktan açmaya ve bazı fonksiyonlarına erişim sağlamaya yarayan BMW Connected gibi uygulamaları mevcut.
Bunu bir adım ileri taşıyan Tesla ise kısa süre önce anahtarsız Model 3'ü tanıtmıştı. Otomobilin kilidini açıp çalıştırabilmek için bluetooth teknolojisinden faydalanan bir telefon uygulaması yeterli geliyor. BMW'nin satışlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ian Robertson, şu anda bunun yapılabilir olup olmadığına baktıklarını, gelecekte bu alanda bir yeniliği hayata geçirebileceklerini söyledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7030 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim