Anlık Bildirim

BMW yangın riski taşıyan 324 bin aracını daha geri çağırıyor

Güney Kore'de 27 aracın motorunun yanması sonucu hakkında soruşturma açılan BMW, 106 bin aracı geri çağıracağını açıklamıştı. Benzer sorunun Avrupa'da da görülmesi geri çağırmanın kapsamını genişletti

BMW yangın riski taşıyan 324 bin aracını daha geri çağırıyor Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl Güney Kore’deki dizel motorlu BMW’lerin egzoz gazının devirdaimini sağlayan modülde bir arıza meydana gelmiş, bu sorun nedeniyle 27 aracın motorunun yandığı belirtilmişti. Bunun üzerine Ulaştırma Bakanlığı soruşturma açmış ve 106,000 sorunlu aracın geri çağrılması kararı alınmıştı. Güney Kore’deki bu geri çağırmalar Avrupa’ya da sıçradı.

Alman basınında yer alan haberlere göre Güney Kore’de yaşanan arızanın bir benzeri Almanya’daki 96 bin 300 aracı da etkilemiş durumda. Yapılan açıklamaya göre Kore’deki yangın olaylarının burada da yaşanmaması için araçların geri çağrılarak söz konusu modülün değiştirilmesi planlanıyor. Avrupa’daki geri çağırma toplam 324,000 aracı etkiliyor.

BMW Kore Başkanı Hyo-joon, son dönemde yaşanan motor yangınları nedeniyle mağdurlardan ve hükümetten özür dilemişti. Şirketten Avrupa’daki geri çağırmayla ilgili henüz bir açıklama yapılmadığı belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim