Anlık Bildirim

BMW yöneticisi: “Elektrikli araç teknolojisine geçiş konusu fazla abartılıyor”

BMW'nin Ar-Ge müdürü Klausd Frölich, elektrikli otomobillere talebin olmadığını ve elektrikli otomobillerin gereğinden fazla abartıldığını söyledi. Detaylar haberimizde.

BMW yöneticisi: “Elektrikli araç teknolojisine geçiş konusu fazla abartılıyor” Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devlerinden BMW’nin Ar-Ge müdürü Klaus Frölich, Motoring adlı siteye verdiği bir röportajda; şirketin elektrikli araç geliştirmek için milyonlarca dolar harcadığını ancak sürücülerden beklenen talebi göremediklerini ifade etti.

2020’lerin başında Avrupa’nın da dâhil olduğu önemli pazarlarda yürürlüğe girecek katı emisyon düzenlemelerine uymak için portföyüne elektrikle çalışan daha fazla araç eklemesi gereken şirket, anlaşılan bu durumdan pek memnun değil. BMW, eleştirilerini yakın gelecekte elektrikli otomobil satışlarının benzin ve dizelle çalışan araç satışlarını geçemeyeceği tezi üzerine oturtuyor.

Frölich bu konuda yaptığı açıklamada net şekilde, “Elektrikli araçlar için müşteri talebi yok” ifadesini kullanmış. Hatırlanacağı üzere BMW, 1970’lerin başında elektrikli otomobil çalışmalarına başlamış, şirketin 2013 yılında tanıttığı i3 modeli rakiplerinin çok öncesinde piyasaya sürülmüş ancak araç istenen satış rakamlarına ulaşamamıştı.

Frölich açıklamalarının devamında, elektrikli otomobillerin hâlâ satın alınamayacak kadar pahalı olduğunu ve bazı Avrupa ülkelerinde elektrik tüketim maliyetinin halen çok yüksek olduğunu belirtmiş. Tecrübeli yönetici bu kapsamda verdiği bir örnekte; BMW’nin evi olan Münih’te az yakan dört silindirli bir turbo dizel aracı kullanmanın benzer özelliklere sahip bir elektrikli aracı kullanmaktan çok daha ucuz olduğunu ifade etmiş.

En iyi alternatif plug-in hibrit 

Frölich, tüm bu eleştirilere rağmen şirketin elektrikli araba üretimine destek vermeye devam edeceğini söylüyor. Tecrübeli yöneticiye göre menzil ve emisyon anlamında en iyi alternatifi ise plug-in hibrit araçlar sunuyor. Frölich, şirketin 80 kilometre boyunca sadece elektrikle gidebilen bir hibrit aktarma organı geliştirmeyi planladığını da sözlerine eklemiş.

Klaus Frölich, elektrikli araç teknolojisine yapılan tüm bu yatırıma rağmen içten yanmalı motorların onlarca yıl daha kullanılacağını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11121 kez okundu.
32 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bmw i3, plug-in hibrit
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim