Anlık Bildirim

BMW'den büyük geri çağırma

BMW, X3, X4, X5 ve X6 araçlarını, çocuk koltuklarının alt sabitleyici çubuğunda yaşanan bir sorundan ve ön aksta yaşanması muhtemel bir sorundan dolayı geri çağırdı.
BMW’den tarafından gelen haberlere göre, özellikle Avrupa modellerinde, çocuk koltuklarını otomobillerin şasisine bağlayan alt sabitleyici çubukta bir hata bulunduğu tespit edilmiş. 2011’den bu yana üretilen X3 ve 2015’ten bu yana üretilen X4 modellerini kapsayan hata sonucunda Birleşik Krallıkta 45.000 araç, ABD’de ise yaklaşık 188.000 araç geri çağırılmış durumda.
Firmanın ABD ayağından yapılan bir başka geri çağırma ise X5 ve X6 modellerini kapsıyor. Yaklaşık 22.000 aracın geri çağırıldığı bu karar ise su ve çeşitli artık maddelerin ön aksa girebilme ihtimalinden ve böyle bir durumda oluşabilecek hasar ve arızanın önlenme ihtiyacından kaynaklanıyor.
BMW yetkililerinin her iki olayla ilgili şirket içi kalite soruşturması devam etmekte. Ayrıca X3 ve X4’lerdeki soruna yol açan parçanın dünya çapında 622.000 araçta yer aldığını eklemek gerekli.
Bahsettiğimiz geri çağırmaların Türkiye’deki araçları etkileyip etkilemediği ve geri çağırma olup olmayacağı ise şu an bilinmiyor zira BMW Türkiye’den durumla ilgili bir duyuru yapılmış değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim