Anlık Bildirim

Bosch, emisyon hilesine yardım etmekle suçlanıyor

Geçtiğimiz hafta Mercedes’in emisyon testlerinde hile yaptığı iddiasıyla şirkete ait ofislere baskın düzenleyen Alman yetkililer şimdi de Mercedes’in ortağı Bosch’u hedef aldı.

Bosch, emisyon hilesine yardım etmekle suçlanıyor Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz hafta Almanya’da Mercedes-Benz’in çatı şirketi olan Daimler AG’ye ait ofislere Stutgart Savcılığı tarafından baskın düzenlenmiş ve Mercedes’in emisyon testlerinde hile yapıp yapmadığını anlamak için inceleme başlatılmıştı. Mercedes’e yönelik inceleme halen devam ederken savcılık bu sefer otomobil parçaları ve bazı yazılımlar için Mercedes’in tedarikçisi olan Bosch hakkında soruşturma başlattı.

Sahteciliğe Yardım ve Yataklık Etme İddiası 

Savcılıktan bir sözcünün yaptığı açıklamaya göre soruşturma birkaç hafta önce başladı ve Mercedes soruşturmasına bağlı olarak yürütülüyor. Sahteciliğe yardım ve yataklık etme iddiası ile yürütülen soruşturmada dikkat çeken nokta ise Bosch ve Mercedes’in inceleme altında olan ofislerinin Stutgart şehrinde olup birbirlerine oldukça yakın olması.

Mercedes’in testleri sırasında kullandığı motor kontrol yazılımlarının Bosch tarafından karşılandığını dile getiren sözcü Mercedes’in emisyon hilesi yapıp yapmadığını araştırdıklarını ve eğer yaptıysa Bosch tarafından Mercedes’e sunulan yazılımların hilede ne derece etkili olduğunu öğrenmeye çalıştıklarını açıkladı.

Bosch konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı ancak Volkswagen’e de motor kontrol yazılımları sunan şirket, ABD’de süren emisyon hilesi davasında her ne kadar iddiaları reddetse de dizel araç araçlarının sahiplerine 327.5 milyon dolar ödeme yapma konusunda mahkeme ile anlaşmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3328 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bosch, emisyon testi ve
2 etiket daha daimler mercedes-benz
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim