Anlık Bildirim


Trevor Milton tarafından kurulan ve bir süre önce 2000 beygir gücünde elektrikli motora sahip dev kamyonlar ve çekiciler duyuran şirket, bu kez yük taşımacılığında kullanılmak üzere dev bir aracın tanıtımını yaptı. Bahsettiğimiz çekicilerin isimleri Nikola One ve Nikola Two.

Arkalarında dev bir sıvılaştırılmış hidrojen tankı bulunan kamyonlar, tam dolu depo ile 2000km yol katedebiliyor. 2020 yılında yollara çıkacak olan çekiciler, class 8 sınıfı olarak lanse edilmiş. Yani arkasına eklenecek bir dorse ile dünyanın en büyük karayolu taşıma araçları ile aynı kategoride yer alıyor.

Dolum İstasyonları Yapılacak 

Şirket, aracın menzilini 1300km ile 2000km arasında açıklamış. 1000 beygir gücündeki araç, doğal olarak sıfır emisyona sahip. Taşınacak yüke göre menzil de elbette ki değişiklik göstermiş olacak. Böyle bir araç söz konusu olunca menzil ne kadar uzun olursa olsun elbette ki akıllara yakıt ikmalinin nasıl yapılabileceği gelecektir. Hali hazırda ABD içinde bile sıvı hidrojen ikmali için bile yaygın bir ağ mevcut değil. Nikola da bu konuda ilk etapta kendisi çözüm olmayı vadediyor.

 

Şirket 2018 yılından başlayarak ABD ve Kanada içinde ikmal noktaları açacakmış. 2019’da hedeflenen noktalarda açılışlar hizmete girmiş olacak. Hidrojen sayesinde son derece uygun fiyatlı yük taşımacılığını olanaklı kılacak olan Nikola, aracın satışı konusunda da bir dizi avantaj sağlayacak. Çekicilere sahip olmak isteyenlere uygun koşullarda 72 aylık finansal kiralama programı sunulacak.

Nikola One ve Nikola Two 

İçerisinde dev bir ekranın bulunacağı araçta tüm kontroller ve harita takibi bu ekran üzerinden görülebilecek. 2017 yılının ilk yarısından itibaren üretim sürecine başlanacak olan Nikola One ve Nikola Two için servis hizmeti ABD içinde 800 lokasyona sahip Ryder tarafından sunulacak.

Nikola One ve Nikola Two aynı menzile sahip araçlar olacak. Nikola Two, daha küçük bir iç kabin ile gelecek ve manevra kabiliyeti, One modeline kıyasla daha yüksek olacak. Her iki araçta da frenleme ile enerji geri kazanımı yaparak ilk kalkışta araca destek olacak elektrik motoru bulunacak. Her bir tekerleğe ayrı ayrı bağlı motorlar, entegre küçük lityum pillerden güç alacak. Aracın fiyatına ilişkin olaraksa henüz bir bilgi bulunmuyor.

Teknik Özellikler:

  • 2000km'ye kadar menzil
  • 15 dakikada full depo doldurma
  • %100 elektrikli sürüş
  • Dizel motora kıyasla yarı yarıya düşük işletme maliyeti
  • 2000ft. lbs tork, 1000 beygir
  • 320kWh batarya
  • 1.6 milyon kilometre ücretsiz hidrojen yakıtı 
Aşağıda yer alan galeride aracın ilgi çekici görüntüleri yer alıyor:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13616 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nikola motor company, nikola one ve nikola two
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim