Anlık Bildirim

Çinli Geely, Volvo'dan elde ettiği birikimle kendi platformunu geliştirdi

Sahibi olduğu Volvo'nun yardımıyla CMA platformunu geliştiren ve bu konuda başarılı olan Çinli otomotiv devi Geely, BMA adını verdiği kendi platformunu ilk olarak bir crossover modelde kullanacak.

Çinli Geely, Volvo'dan elde ettiği birikimle kendi platformunu geliştirdi Tam Boyutta Gör

Geely SX11'in iddia edilen tasarımı
Çinli otomotiv devi Geely, Volvo’yu satın almanın getirdiği avantajları değerlendirmeye devam ediyor. Daha önce Volvo işbirliğiyle geliştirdiği Compact Modular Architecture (CMA) ile başarıyı yakalayan şirket, buradan elde ettiği deneyimden faydalanarak kendi platformunu geliştirdi.

Geely’nin geliştirdiği platform BMA, yani B-segment Modular Architecture olarak adlandırılacak. Sedan, station wagon, crossover ve MPV gibi kompakt modellerin temelini oluşturacak bu altyapı, ilk olarak SX11 kod adıyla anılan bir otomobilde kullanılacak. SX11, seri üretim versiyonundaki adıyla bu yılın sonlarında ortaya çıkmış olacak.

Çinli Geely, Volvo'dan elde ettiği birikimle kendi platformunu geliştirdi
 

Çinli Geely, yeni platformunu kullanacağı SX11’in özellikleri hakkında oldukça ketum. Fakat aracın bir crossover olacağı ve kaputun altında 177 beygir güç ile 255 Nm tork üreten 1.5 litrelik ünite kullanacağı biliniyor. Bu ünitenin Volvo yardımıyla geliştirildiğini, halihazırda XC40 ve Lynk & CO 01 modellerinde kullanılmakta olduğunu da belirtelim.

SX11 kod adlı crossover için şimdilik bir motor onaylansa da, BMA platformu PHEV ve hafif hibrit üniteler için de son derece uyumlu. Üstelik bu altyapı üzerine kurulacak otomobillerde 1.0 litre üç silindirli ve 1.4 litre dört silindirli üniteler kullanacağı da onaylanmıştı. Dolayısıyla aracın motor seçenekleri açısından geniş bir yelpaze sunması beklenebilir.

Geely’nin BMA platformu hakkında bilinenler şimdilik bununla sınırlı. Şirketin yeni platformu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’da satışa sunacağı otomobillerde de kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim