Anlık Bildirim

Citroen, elektrikli Ami One konseptiyle geleceğe hazırlanıyor

Elektrikliye geçişle birlikte toplu ulaşıma alternatif olarak sunulan küçük elektriklilerden birini de Citroen tanıtacak. Tasarımı ve özellikleriyle dikkat çeken Ami One konsept Cenevre'de tanıtılacak

Citroen, elektrikli Ami One konseptiyle geleceğe hazırlanıyor Tam Boyutta Gör
 

Uzmanlar elektrikliye geçişin tüm dünyada yaygınlaşmasıyla birlikte Smart Fortwo, Renault Twizy gibi küçük şehir araçlarının altın çağını yaşayacağını söylüyor. Citroen de bu pastadan pay almak istercesine yeni Ami One konseptini Cenevre’de görücüye çıkaracak. Citroen Ami One, Fransız markanın şehir içi ulaşım konusundaki vizyonunu gözler önüne seriyor.

Ehliyetsiz de kullanılabilecek 

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarılacak şov aracı 2.5 metre uzunluğa, 1.5 metre genişliğe ve 1.5 metre yüksekliğe sahip. 425 kg ağırlığa sahip bu küçük elektrikli aracın maksimum hızı 45 km/s olduğu için bazı ülkelerde 16 yaş ve üzeri kişilerce ehliyetsiz de kullanılabilecek. Tabanında lityum iyon batarya bulunan aracın şarj olması 2 saat sürüyor. Bu süre, Citroen Ami One’ın 100 km menzil sunmasını sağlıyor. Araç, istasyonlarda şarj edilebildiği gibi uzatma kablosu kullanılarak evdeki prizden de şarj edilebiliyor.

Kapıları QR kod ile açılıyor 

Kutu benzeri tasarımıyla oldukça farklı bir görünüme sahip olan Citroen Ami One konsepti ilginç özellikleriyle de dikkat çekiyor. Örneğin; aracın yolcu tarafındaki kapısı standart biçimde açılırken, sürücü kapısı ise geriye doğru açılıyor. İki kişilik kabine ulaşmak için kapı kilidinin QR kod aracılığıyla açılması gerekiyor. Ayrıca araçla etkileşimin başlaması için akıllı telefonun belirtilen alana yerleştirilmesi gerekiyor. Araç sahipleri bataryanın şarj durumu, elektrik sarfiyatı ve diğer bilgileri akıllı telefonu aracılığıyla uzaktan takip edebiliyor.

Citroen, Ami One konseptini günümüz toplu ulaşım araçlarına (otobüs, tren vb.) ve diğer küçük ulaşım araçlarına (bisiklet, scooter vb.) alternatif olarak ileri sürüyor. Citroen Ami One konseptinin markanın 100. yılına özel olarak üretim bandına çıkarılabileceği de gelen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7136 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, şehir otomobili ve citroen ami one
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim