Anlık Bildirim

Electric GT için özel hazırlanan Model S, 0'dan 100'e 2.1 sn.'de çıkıyor

Dünyanın seri üretim en çabuk hızlanan aracı lakabına sahip Model S P100D, 2.5 saniyelik hızlanma rekorunu 2.1 saniyenin altında yeni değerle tazeledi. Detaylar haberimizde...
Tamamen elektrikli ve tamamen Tesla araçlarının kullanıldığı Electric GT geçtiğimiz haftalarda yarışlarda Model S P85+ yerine Model S P100D'nin kullanılacağını açıklamıştı. Yarışlarda kullanılacak modifiyeli versiyon, bazı etkileyici özellikler ile Birmingham'da her yıl düzenlenen Autosport International Show'da duyuruldu.
Şu sıralar Model S P100D'lere yeni yazılım güncellemesi yayınlayan Tesla, bu yazılım içine gizli bir Ludicrous+ modu eklemiş durumda. Bu mod aktif edildiği zaman Model S P100D'nin 2.5 saniyelik 0-60 mph hızlanması 2.4 saniyeye düşmekte.
Birmingham'da yarışlarda kullanılacak özel Model S P100D aracını tanıtan Electric GT, aracın içini tamamen sökerek hafifletmeye gitmiş. Bu hafifletme sonucu aracın Ludicrous+ modundaki 0-100 km/h hızlanması 2.1 saniyeye düşerken, 0-60 mph hızlanması da 2.0 saniye dolaylarına inmiş oluyor.
Araçtaki ağır parçaları söken, süspansiyon ve fren sistemlerini elden geçiren ve hafif yarış koltuğu gibi ekipmanlar kullanan Electric GT yetkilileri Model S P100D'nin 2.250 kglık ağırlığını toplamda 500 kg hafifletmeyi başarmış.
Toplamda 10 takım ve 20 pilotun katılacağı sezon boyunca 7 yarışın düzenleneceği Electric GT'nin yılın ilerleyen dönemlerinde başlaması planlanırken, sezon öncesi yarış aracını tanıtan içeriklerin yayınlanması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim