Anlık Bildirim

Elektrikli BMW iX3'ün Çin'de üretileceği resmi olarak onaylandı

Elektrikli SUV modeli iX3'ün Çin'de üretileceği Alman üretici tarafından doğrulandı. Buna göre BMW iX3'ün üretimi şirketin Çin'deki ortak girişimi BMW Brilliant Automotive (BBA) tarafından yapılacak.

Elektrikli BMW iX3'ün Çin'de üretileceği resmi olarak onaylandı Tam Boyutta Gör
 

BMW’nin tam elektrikli SUV modeli iX3’ün Çin’de üretilme ihtimali bir süredir konuşuluyordu. Fakat bu konuda resmi bir açıklama bulunmadığı için yalnızca söylenti olarak değerlendiriliyordu. Beklenen resmi açıklama hafta ortasında geldi ve Alman üretici elektrikli BMW iX3’ün Çin’de üretileceğini duyurdu.

Bavyeralı üretici tarafından yapılan açıklamada, Çinli partner ile yapılan BMW Brilliance Automotive (BBA) ortaklığı kapsamında elektrikli iX3’ün 2020 yılından itibaren Shenyang kentinde üretileceği belirtildi. Üretim için BBA’nın motor ve batarya fabrikalarının kullanılacağı söylendi. Çin’de üretilen BMW iX3’ün diğer ülkelerde de satışa sunulacağı açıklandı.

Nisan ayındaki Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtılan BMW iX3 konseptinde 270 beygir güç üreten elektrikli motor ve 70 kWh’lık batarya bulunuyor. Bu da elektrikli SUV modelinin WLTP standartlarına göre tek şarjla 400 km yol katetmesine imkan veriyor. 150 kW’lık hızlı şarj özelliği iX3’ün bataryasını 30 dakikada doldurabiliyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim