Anlık Bildirim

Elektrikli otomobiller çevre dostu değil mi?

İsveç kaynaklı yeni bir araştırma elektrikli otomobillerin sanıldığı kadar çevre dostu olmadığını ortaya çıkardı. Elektrikli araç pilleri üretim aşamasında yüksek emisyon salınımına neden oluyor.
İklim değişikliği sorununa çözüm getirmesi beklenen elektrikli otomobillere büyük umutlar bağlanmış durumda. Ancak elektrikli araç pillerinin üretim aşamasında pek de çevre dostu olmadıkları ortaya çıktı.
IVL İsveç Çevre Araştırma Enstitüsü ve İsveç Enerji Ajansı, yaşam döngüsü açısından lityum iyon pillerin iklim üzerindeki etkilerini araştırdı. Elektrikli araçlar için tasarlanmış pillerin de araştırmaya dahil edildiğini belirtelim. Rapor, pil üretiminin yüksek emisyonlara neden olduğunu gösteriyor.
Pildeki her kilovat-saatlik depolama kapasitesi için fabrikada 150 ila 200 kilo karbondioksit emisyonu oluştuğu tespit edilmiş durumda. Konunun vahametini anlamanız açısından piyasadaki en yaygın elektrikli otomobillerden ikisini örnek verelim.
Nissan Leaf yaklaşık 30 kWh, Tesla Model S ise 100 kWh kapasiteli pille donatılmış durumda. Yani bu araçları satın alırken bile pillerin boyutlarına bağlı olarak Leaf için 5.3 ton, Model S için ise 17.5 ton karbondioksit salınımı söz konusu oluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7625 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim