Anlık Bildirim

Elon Musk'tan kırmızı alarm: Tesla'nın parası tükeniyor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla nakit sıkıntısı yaşıyor. Elon Musk şirket çalışanlarına gönderdiği e-postada harcanacak her kuruşun gözden geçirilmesi gerektiği bir döneme girildiğini bildirdi.
Tesla CEO'su Elon Musk, çalışanlara bir bildirimde bulunarak, maliyet azaltıcı ciddi önlemler alınmadığı takdirde şirketin nakitinin 10 ay içerisinde tükeneceğini söyledi.
Tesla için bu ayın başlarında yapılan 2.7 milyar dolar rekor sermaye artırımına rağmen Musk'ın bu uyarıyı yapması şirket için işlerin pek de yolunda gitmediğini gösteriyor.

Spartalı diyeti yapmak zorunda kalacağız

Musk, şirket çalışanlarına gönderdiği e-postada "Bu nedenle, ileriye dönük olarak, parçalar, maaş, seyahat masrafları, kira, kelimenin tam anlamıyla banka hesabımızdan çıkan her kuruş dahil olmak üzere tüm masrafların gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi.
Tesla, 2019 yılının ilk çeyreğini 2.2 milyar dolar nakitle tamamladı. Ancak şirket aynı dönem için 702 milyon dolar zarar açıkladı. Elon Musk, Nisan ayında yaptığı bir konuşmada Tesla'nın "spartalı diyeti" yapmak zorunda kalacağını söylemişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17704 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim