Anlık Bildirim

Elon Musk’a kızan müşteriler Model 3 siparişlerini iptal etti

Donald Trump’ın aldığı seyahat yasağı kararının ardında yeterli tepkiyi göstermediği iddia edilen Elon Musk’a bir darbe de Tesla Model 3 ön siparişlerini iptal eden müşterilerden geldi.

Elon Musk’a kızan müşteriler Model 3 siparişlerini iptal etti Tam Boyutta Gör

ABD Başkanı Donald Trump’ın çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu 7 ülke vatandaşlarının ABD’ye giriş yapmasına yönelik kararnameyi imzalamasının ardından ülkenin önde gelen şirket CEO’ları çeşitli açıklamalarla yeni düzenlemeye karşı olduklarını dile getirmişlerdi.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk ise Twitter hesabından yaptığı açıklamayla bu düzenlemenin ülkeyi güvende tutmak için en iyi yol olmadığını söylemiş ve pek çok masum insanın bu yeni düzenlemeden zarar görebileceğini ifade etmişti. Aynı zamanda Trump’ın danışmanı olan Elon Musk; bu açıklamanın yeterince sert olmadığı düşüncesiyle takipçileri tarafından eleştirilirken bir iddiaya göre insanlar Elon Musk’a olan tepkilerini göstermek için Model 3 rezervasyonlarını iptal etmeye başladı.

 

Tesla’dan Model 3 için rezervasyon yapan bazı kullanıcıların bugün Twitter hesaplarından bu rezervasyonlarını iptal ettiklerini söylemesi ve iptal formunun resimlerini paylaşmasıyla ortaya çıkan bu durumun nedeni olarak ise kullanıcılar Elon Musk’ın yeni düzenleme hakkında etkili bir açıklama yapmamasını gösterdi.

Açıklamalar Yeterli Değil

Elon Musk’ın ilk açıklaması etkili değil gibi görünse de Musk daha sonra yaptığı açıklamayla yetkililerle görüşeceğini ve bu durumun daha doğru yollardan çözülmesi için neler yapılabileceği hakkında konuşacağını duyurmuştu ancak müşteriler bu açıklamalardan tatmin olmamış gibi görünüyor.

Tesla’nın 2017 bitmeden müşterilere teslim etmeyi planladığı Model 3 için şirket bugüne kadar 400.000 ön sipariş talebi aldı. Ön sipariş için 1000$ ödeyen müşterilerin ne kadarının bu harekete katıldığı veya katılacağı henüz belli değil ancak bu hareketin yayılması durumundan tanıtıldıktan sonra 3 gün içinde 280.000 ön sipariş talebi alan Model 3’ün beklenilen etkiyi yaratamama ihtimali de söz konusu olabilir.

Uber da Nasibini Aldı

İnsanların tepki gösterdiği şirketlerden birisi de Uber. Cumartesi günü pek çok kişinin yeni düzenlemeyi protesto etmek için gittiği John F Kennedy Havaalanı’nda taksiciler de eyleme destek vermek için kontak kapatmış ve müşteri almamıştı ancak Uber Twitter’dan yaptığı duyuru ile müşteriler için çalışmaya devam ettiklerini duyurmuştu. Bunun ardından Twitter’da #DeleteUber etiketi altında binlerce insan telefonlarındaki Uber uygulamasını sildiğini paylaşmıştı.

Uber ise bu olayın ardından yaptığı açıklamayla kendisine karşı olan protestoları bastırmış gibi görünüyor. Şirket CEO’su ve aynı zamanda Trump’ın danışmanı olan Travis Kalanick bu düzenlemeyle ilgili Trump’la görüşeceğini söylemiş ve Uber’ın göçmen konusunda çalışan pek çok sivil toplum kuruluşuna toplam 3 milyon dolarlık bağışta bulunacağını duyurmuştu.

Elon Musk’ın da bu konuda daha gerçekçi adımlar atarak hayranlarının kendisine sırt çevirmesine izin verip vermeyeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz ancak Musk’ın Trump’a danışmanlık görevini üstlendiğinden beri pek çok hayranının kendisinden ve Tesla’dan uzaklaştığı bilinen bir gerçek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6937 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve tesla model 3
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim