Anlık Bildirim

Faraday Future 2 milyar dolarlık dev yatırım ile hayata dönüyor

Tesla'nın karşısına rakip olarak dikilme hayalleri ile yola çıkan ancak mali sıkıntılar yaşayan Faraday Future, 2 milyar dolarlık yatırımla ilk elektrikli otomobili FF91'i piyasaya sürmeye çok yakın.
Mali sıkıntılar yaşayan elektrikli otomobil şirketi Faraday Future, tamamen boşalan kasasına 2 milyar dolar para girmesini sağlayacak finansman anlaşmasını doğruladı. Şirketin 2017'nin başında ilk kez CES teknoloji fuarında sergilediği FF 91 isimli elektrikli aracını piyasaya sürmek için ihtiyaç duyduğu nakit enjeksiyonu, Hong Kong merkezli Evergrande Health Industry Group tarafından sağlanacak.
Faraday Future'a hali hazırda 800 milyon dolarlık yatırım yapmış olan Season Smart Limited'i satın alan Evergrande Health, anlaşmayı 2019'da 600 milyon dolar ve 2020'de 600 milyon dolarlık yatırım yaparak tamamlayacak. Söz konusu yatırım ile birlikte Los Angeles merkezli otomobil şirketinin %45 hissesine sahip olan Hong Kong'lu holding en yüksek pay sahibi haline geldi.

1 milyar dolarlık tesis yerine 55 yıllık lastik fabrikası

Şirket kurucusu Jia Yueting, CEO olarak görevine devam etse de elinde bulundurduğu hisselerin bir kısmını kaybetti. Buna rağmen Çinli milyarder şu an hisselerinin %33'ünü koruyor. Faraday Future bu parayı FF 91'in gelişimini tamamlamak ve ilk seri üretim aracını ABD ve Çin pazarlarına sunmak için kullanacağını belirtti. Ayrıca ürün hattını genişletmek, ileri teknolojiler geliştirmek ve işleri küresel pazarda hızla büyütmek" için de harcayacağını ekledi.
Faraday Future'ın Las Vegas yakınlarında 1 milyar dolarlık üretim tesisi kurmak yerine Ağustos ayında Los Angeles'taki 55 yıllık eski bir Pirelli lastik fabrikasını devralmayı tercih etmesi zaten şirketin FF 91'i seri üretime taşımaktan ne kadar uzak olduğunu ortaya koymuştu. FF, bu yıl 7 Haziran'da yeni üretim tesisinin inşasına başlamak için yeni bir izin aldığını söylüyor.
İflasın eşiğine gelen firma için, 2 milyar dolar şüphesiz ki büyük para. Bu son yatırımın Faraday'ın hedeflerine ulaşması için yeterli olup olmayacağını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim