Anlık Bildirim

Faraday Future kurucusu iflas erteleme istedi

LeEco olarak bildiğimiz LeTv markasının finansal problemleri nedeniyle yaklaşık olarak piyasaya 3.6 milyar dolar borçlanan Faraday Future kurucusu Jia Yueting iflas erteleme istedi.

Tesla’ya rakip olarak kurulan ancak strateji hataları nedeniyle FF91 elektrikli araç modelini piyasaya sürmekte sürekli geciken Faraday Future başka bir sıkıntıyı bertaraf etmeye uğraşıyor. Şirketin kurucusu Jia Yueting iflas erteleme başvurusu yaptı.

Kritik dönem başladı

Jia Yueting firmayı kurduğu günden bu yana mali sıkıntılarını bir türlü çözemedi. Bu sıkıntıların şirketin ilerleyişine ve özellikle planlanan borsaya açılış hamlesine engel olmaması adına ünlü patron iflas koruması altında yeniden yapılandırma istedi.

Jia Yueting aslında teknoloji dünyasına kendisini LeEco olarak değişen LeTv firması ile tanıtmıştı. İlk Snapdragon 820 yonga setli telefon, ilk USB Tip-C bağlantılı telefon gibi önemli modeller piyasaya süren firma bu başarısını sürdüremeyince sıkıntıya girdi.

Yueting bu süreç içerisinde yaklaşık 100 kredi firmasından toplamda 3.6 milyar dolar kredi kullandı. Kredilerin büyük kısmı da LeEco yatırımları içerisinde eridi. Bunların geri dönüşü alınamayınca da büyük bir borç olarak kaldı. Kredi kuruluşları Yueting aleyhine pek çok şikâyette bulunmuştu. Yueting bir süre önce Faraday Future patronluğundan çekilerek ürün şefi olarak çalışmaya başlamıştı.

İflas erteleme başvurusu kapsamına kredi kuruluşlarının da mağdur olması engellenerek bu firmaların yeniden yapılandırılması gerçekleşecek. Elbette bunun için Yueting’in borçlu olduğu firmaların yeniden yapılandırma planını gelecek ay onaylaması gerekiyor. Aksi takdirde yapılan şikayetler geri çekilmeyecek ve Yueting tamamen iflas etmiş olacak. Bu da Faraday Future için büyük bir risk anlamına geliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim