Anlık Bildirim

Fiat Chrysler, 2022'ye kadar 30'un üzerinde elektrikli model üretecek

Fiat 500 ailesi önümüzdeki 4 yıl içerisinde elektriklenecek. Elektrikli Fiat 500e ve station wagon türevi Fiat 500 Giardiniera satışa sunulacak. Yeni nesil Fiat 500X ve 500L'de hibrid motor bulunacak.

Fiat Chrysler, 2022'ye kadar 30'un üzerinde elektrikli model üretecek Tam Boyutta Gör
 

Elektrikli araç dediğimizde akla ilk gelen üreticiler arasında ne yazık ki FCA (Fiat Chrysler Automobiles) bulunmuyor. Fakat geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir toplantıda FCA çatısı altında faaliyet gösteren markaların önümüzdeki 4 yıllık süreçte izleyecekleri yol haritası açıklandı. Açıklanan planlar arasında en dikkat çekenler, Fiat 500 ailesinin de dahil olduğu elektrikli modeller oldu.

FCA’nın geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıdaki odak noktası Alfa Romeo, Jeep, RAM ve Maserati markaları üzerindeydi. Aynı çatı altında yer alan bu markaların CEO’ları tek tek sahneye çıkarak önümüzdeki 4 yılda neler yapacaklarını anlattı. Bu sırada Fiat’ın geleceği hakkında da bilgi vermeyi ihmal etmeyen FCA CEO’su, Fiat 500 ailesine gelecek elektrikli ve hibrid türevler hakkında bilgiler verdi.

Elektrikli Fiat 500e ve onun station wagon türevi 

İlk olarak, Fiat tarafından geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen fakat başarısız olan elektrikli Fiat 500e’nin 2020 yılında yeni nesille birlikte geri döneceği açıklandı. Bu küçük elektrikli şehir otomobilinin FCA tarafından geliştirilmesi planlanan dört elektrikli motordan en küçüğünü kullanacağı belirtildi. Fiat 500 ailesinin aynı zamanda 500’ün station wagon türevi de diyebileceğimiz Fiat 500 Giardiniera versiyonuna da kavuşacağı söylendi.

Fiat 500 Giardiniera 

FCA CEO’su, Fiat 500 Giardiniera adı verilen station wagon türevinin iç hacim konusunda sınıfında lider olacağının ve dikkatleri üzerine çeken bir tasarıma sahip olacağının altını çizdi. Fiat 500 ailesine mensup Giardiniera’nın 500e ile aynı motoru paylaşacağını, yeni nesil 500X ve 500L modellerinde ise tam elektrikli yerine yeni hibrid motorlar kullanılacağını belirtti.

Elektrikli motorlar her segmente hitap edecek 

FCA tarafından önümüzdeki yıllarda geliştirilecek elektrikli motorlar her segmentin ihtiyaçlarına cevap verebilecek. City Car adı verilen en küçük elektrikli motor, yukarıda da belirttiğimiz üzere Fiat 500 ailesinde kullanılacak. Mainstream adı verilen motor Jeep Grand Commander modeli ile ilk çıkışını yaparken, Performance adındaki elektrikli motor 2020 yılında üretilecek Maserati Alfieri’de kullanılacak. Premium adındaki bir diğer elektrikli motorun da 2022 yılındaki Maserati Quattroporte modelinde kendini göstermesi bekleniyor.

Fiat Chrysler, önümüzdeki 4 yıllık süreçte 30’un üzerinde elektrikli ve hibrid model çıkarmayı planlıyor. Bu rakam çok gibi gözükse de, üreticinin gelecekteki satışlarının yalnızca yüzde 15 ya da 20’sini oluşturacak. FCA’nın satacağı araçların çoğunluğunu yine fosil yakıtlı araçlar oluşturacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim