Anlık Bildirim

Fiat Chrysler, hız sabitleyici sorunu yüzünden 4.8 milyon aracını geri çağırdı

Otomotiv şirketi Fiat Chrysler, hız sabitleyicinin kapatılamama riski bulunan 4.8 milyon aracını geri çağırdığını duyurdu. Bu önemli gelişmenin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Fiat Chrysler, ABD'de hız sabitleyici (cruise control) probleminin tespit edildiği 4.8 milyon aracını geri çağırdı. Şirketten yapılan açıklamaya göre araçlar seyir halindeyken hız sabitleyicinin kapatılamama riski mevcut.

Şu ana kadar herhangi bir kaza yaşanmadı

Yapılan açıklamaya göre hız sabitleyicinin kullanımı sırasında oluşabilecek bir kısa devre, bu özelliğin sürücü tarafından direksiyondaki kontrol tuşları veya frene basılarak deve dışı bırakılmasını engelleyebilir. Fiat Chrysler'in birçok aracında bunun gerçekleşme olasılığı mevcut.
Şirket sürücülerin frene basarak aracı durdurmalarını ve daha sonra park moduna geçip hız sabitleyiciyi kapatmaları gerektiğini belirtiyor. 2014 ve 2018 yılları arasında üretilen Jeep, Dodge, Chrysler ve Ram modellerinde tespit edilen bu hata için şirketin bir yazılım güncellemesi yayınlayarak satış noktalarına gönderdiği de gelen haberler arasında. Fiat Chrysler şu ana kadar herhangi bir kazanın yaşanmadığını ancak sürücülerin en kısa sürede yazılım güncellemesini yapmalarının şart olduğunu ifade ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim