Anlık Bildirim

Ford, direksiyon simidinin yerinden çıkma ihtimaline karşı araç sahiplerini uyardı

Ford, ülkedeki 1.4 milyona yakın aracını direksiyon milinin civatalarının zamanla gevşemesi sonucu direksiyon hakimiyetinin kaybedilebileceği ve kazaya neden olabileceği gerekçesiyle geri çağırdı.

Ford, direksiyon simidinin yerinden çıkma ihtimaline karşı araç sahiplerini uyardı Tam Boyutta Gör
 

Amerika merkezli dev otomobil üreticisi Ford, ülkesindeki 1.4 milyona yakın aracı geri çağırıyor. Geri çağırmanın sebebi ise direksiyon milinin civatalarının zamanla gevşemesi sonucu yolculuk esnasında direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yapma riski olarak belirtildi.

Bazı Ford Fusion – ülkemizde Mondeo olarak satılıyor – ve Lincoln MKZ modellerinde bu sorunun yaşandığını gelen şikayetler üzerine keşfeden Ford, bu modellere sahip müşterilerini direksiyonu mile bağlayan civataların gevşeyebileceği konusunda uyardı.

Ford yaptığı açıklamada bu gevşemeden dolayı sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybedebileceğini ve bu durumun kaza riskini artırdığını belirtti. Yaklaşık olarak 1,378,637 aracın etkilendiği durumda bu araçların 1,301,986 tanesi Amerika’da bulunuyor. Diğer azınlığın ise Kanada ve Meksika’da olduğu belirtiliyor.

2014-2018 arasındaki modeller

Geri çağırılan araçlar arasında Flat Rock tesislerinde üretilen 2014-17 model ve Hermosillo tesislerinde üretilen 2014-18 model Ford Fusion’ların bulunduğu söyleniyor. Ayrıca bu sorun yine Hermosillo tesislerinde üretilen 2014-18 model Lincoln MKZ modellerini de kapsıyor.

Bu kadar büyük sayıda bir geri çağırma olmasına rağmen bu sebepten rapor edilen sorunların çok az sayıda olduğu belirtiliyor. Ford tarafından bu sorundan kaynaklı biri yaralanmaya sebebiyet veren iki kazanın yaşandığı açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6247 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford, ford mondeo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim