Anlık Bildirim

Ford fabrika işçilerine Iron Man tarzı dış iskelet giydirmeye başladı

Ford, fabrikalarının montaj hattında çalışan işçilere mekanik dış iskelet giydirerek ağır işleri kolayca yapabilmelerini ve kas yorgunluğundan kaynaklanan yaralanma olaylarını azaltmayı hedefliyor.
Aslına bakılırsa "mekanik dış iskelet" kavramıyla yeni tanışmıyoruz. İlk başlarda çizgi romanlarda, TV şovlarında ve Iron Man gibi süper kahraman filmlerinde bir konsept olarak yer almış olsa da yavaş yavaş gerçek hayata adapte olmaya başlamış durumda. Örneğin belden aşağısı felçli insanların yürüyebilmesine yardımcı olmak için kullanıldığı gibi, yaşlıların dengesini kaybedip düşmelerini önlemek için de giyilebiliyor.
Mekanik dış iskelet, yavaş yavaş bedensel olarak ağır işlerde çalışan işçilere güç vermek için de kullanılmaya başlıyor. Otomotiv devi Ford, fabrika işçilerinin bazılarını dış iskelet takımıyla donatarak bu düşünceyi hayata geçirmiş durumda. Ekso Bionics tarafından geliştirilen EksoVest adındaki dış iskelet 2.5 ila 7 kg arasında kaldırma kapasitesine sahip.
Bu rakam çok yüksek gibi görünmese de Ford bazı çalışanların işlerini yapmak için günde 4.600 kez, yılda ise bir milyon kez kollarını kaldırmak zorunda kaldıklarını söylüyor. EksoVest olarak adlandırılan giyilebilir teknoloji, görevlerini yapan çalışanların kolunu kaldırarak onlara destek oluyor. Şirket dış iskelet takımının, işçilerin çalışmalarını kolaylaştıracağını ve kas yorgunluğundan kaynaklanan yaralanma vakalarını azaltacağını söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10404 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, ford ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim