Anlık Bildirim

Ford, geleceğin otonom araçları için sökülebilir direksiyon ve pedalların patentini aldı

Geleceğin otonom teknolojili araçlarında gerekli durumlar için direksiyon ve pedalların varlığı her zaman bir tartışma konusu olmuştur. Ford yeni aldığı patentle bu konuya yoğunlaşıyor.
Uzmanlar ve siyasi yöneticiler otomobil üreticilerini otonom sürüş teknolojileri konusunda desteklese de hepsinin ayrıldığı bir nokta mevcut. Kimisi otomobillerde gerekli durumlarda kontrolü devralmak için direksiyonun var olması gerektiğini savunsa da diğer kesim bunun gerekli olmayacağı görüşünde. Ancak son dönemde ortaya çıkan pek çok konseptte direksiyon ve pedalların var olmadığını görüyoruz.
Ford yeni aldığı sökülebilir direksiyon ve pedallar patenti ile bu arıma çözüm getirmeye hazırlanıyor. Şubat 2016'da patent için başvuran firma geçtiğimiz hafta 10 Ağustos'ta patenti kazanmış. Patentte yazanlara göre bir adet direksiyon bir adet de konsola hava yastığı yerleştirileceği belirtilirken, duruma göre ikisinden birisinin çalışması sağlanıyor.
Sadece direksiyonun sökülüp takılmasından ibaret olmayan yöntemde aracın iç tasarımınının da baştan sona elden geçirilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere günümüz araçlarında pek çok kullanılan düğme ve fonksiyon direksiyon merkezli yerleştiriliyor. Şu an için bu işlem yalnızca patent aşamasında olsa da ileriye yönelik otonom araçların ülkelerin farklı kanunlarına göre uyumlu olması açısından önem arz ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim