Anlık Bildirim

Ford, trafikte arkadan yaklaşan motosikleti algılayan bir sistemin patentini aldı

Ford, trafiğin en büyük sorunlarından biri olan motosiklet-otomobil gerilimine yeni teknolojisiyle son vermek istiyor. Şirket, motosikleti algılayıp sürücüyü uyaran bir sistemin patentini aldı.

Ford, trafikte arkadan yaklaşan motosikleti algılayan bir sistemin patentini aldı Tam Boyutta Gör
 

Trafiğin yoğun olduğu şehirlerde yaşanan en büyük problemlerden bir tanesi de motosiklet ve otomobil sürücüleri arasındaki çekişmeler. Zaman zaman tehlikeli kazaların da yaşanmasına neden olan bu sorunu ortadan kaldırmak isteyen Ford, yeni bir patent başvurusunda bulundu.

Otomobil sürücüleri, akan trafikte araçlar arasında hızla ilerleyen motosikletlerin bu hareketini oldukça tehlikeli buluyor. Motosiklet sürücüleri ise iki tekerleğin verdiği bu avantajı kullanmanın gayet doğal olduğunu savunuyor. Yıllardır süregelen ve iki tarafın da kendini haklı bulduğu bu durum, çoğu zaman içinden çıkılması zor bir hal alıyor.

Gerektiğinde müdahale edebilecek 

Ford mühendisleri tarafından patenti alınan sistem, kameralar ve diğer sensörler yardımıyla arkadan hızla gelen motosikletleri algılayıp gerektiği yerlerde de müdahale etmeyi amaçlıyor. Aracın arka kısmına yerleştirilen üç adet kamerayla çalışması planlanan sistemin diğer gelişmiş sürücü asistanlarıyla da iletişim halinde olması hedefleniyor. Böylece sistem, sürücünün motosikletliyi algılamadığı durumlarda direksiyona müdahale edebilecek, fren yapabilecek ve o anda şerit değiştirmesini engelleyebilecek.

Sürücüsüz araçlar için de faydalı olabilir 

Ford tarafından patenti alınan bu sistemin ilerleyen zamanlarda sürücüsüz araçlar için de çok faydalı olacağı düşünülüyor. Halihazırda yollarda test edilen çoğu otonom aracın motosikletleri algılamakta zorluk yaşadığı belirtiliyor. Tabii ki Ford’un bu patenti almış olması onu üretime sokacağı anlamına gelmiyor. Şirketin patenti gerçekten üretmek için mi, yoksa rakiplerinin böyle bir sistem geliştirmesini engellemek için mi aldığını zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim