Anlık Bildirim

Foxconn'dan yenilikçi otomotiv teknolojilerine 1.5 milyar dolarlık destek

Apple'ın en büyük tedarikçisi olan Foxconn, ABD'li risk sermayesi şirketi IDG ile birlikte yenilikçi otomobil teknolojilerini hedef alan 1.5 milyar dolar değerinde fon oluşturuyor.

Foxconn'dan yenilikçi otomotiv teknolojilerine 1.5 milyar dolarlık destek Tam Boyutta Gör
 

Apple'ın en büyük tedarikçisi konumunda olan Tayvanlı Foxconn, yenilikçi otomotiv teknolojilerine destek sağlamak ve her geçen gün büyüyen bu sektörde pay sahibi olmak için ABD'li risk sermayesi şirketi IDG ile birlikte yeni bir fon oluşturuyor. Bloomberg'ün raporuna göre iki şirket potansiyel yatırımcıları keşfetmek için geçtiğimiz aylarda; hükümet destekli fonlarla, finansal kuruluşlarla ve finansörlerle görüşmelere başladı. Bu görüşmeler sonucunda ortaya çıkan belgelere göre Foxconn ve IDG toplam değeri 1.5 milyar dolar olan fonun yüzde 10'unu finanse edecek ve fon diğer yatırımcılarla birlikte büyütülecek.


Çin'de Önemli Yatırımlara İmza Atabilir 

Fon kapsamında; otonom sürüş teknolojisi ve batarya teknolojileri gibi alanlarda faaliyet gösteren girişimlere yatırım yapılacak. ABD, Çin ve Japonya'daki girişimlerin destekleneceği fonun Çin'de önemli yatırımlar yapması bekleniyor zira son dönemlerde Baidu ve Alibaba gibi köklü şirketlerin yanı sıra sadece 5 yıl önce kurulmasına karşın şimdiden 50 milyar dolar değerini aşan yolculuk paylaşım uygulaması Didi gibi yeni şirketlerin de otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalıştığı biliniyor. Ayrıca Çin yönetiminin elektrikli araçlara geçiş konusundaki baskısı da özellikle batarya teknolojileri kısmında pek çok yeni şirketin kendisini göstermesine olanak sağlıyor.


İnsan sağlığını önemli ölçüde tehdit eden hava kirliliğiyle birlikte hibrit ve elektrikli otomobil üretiminin teşvik edildiği Çin, devlet desteğiyle birlikte 2015 yılında bu alanda ABD'yi geçmeyi başararak dünyanın en büyük hibrit ve elektrikli otomobil pazarı haline gelmişti. Ülkedeki kota usulü uyarınca otomobil üreticilerinin 2020 yılına kadar yıllık üretim miktarının yüzde 12'sini elektrikli otomobillerin oluşturması gerekiyor. Ülkedeki elektrikli otomobil sayısını artırmaya yönelik tüm bu adımlar Foxconn ve IDG gibi yatırımcıların yeni girişimleri desteklemelerine katkı sağlıyor.


Foxconn ve IDG'nin potansiyel yatırımcılarına yaptığı sunumlara göre erken ve olgun aşama finansmanını da kapsayan fon önümüzdeki 7 yıl boyunca şirketlere finansman sağlayacak. fonun ortaya çıkmasının ardından IDG henüz bir yorum yapmasa da Foxconn, "Foxconn düzenli olarak dünyadaki yeni ve gelişmekte olan teknolojilere yatırımlar yapıyor." diyerek fonu kısmen doğruladı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim