Anlık Bildirim

General Motors'un ABD ordusu için geliştirdiği hidrojen yakıt hücreli araç hazır

GM'nin askeri kullanım için geliştirdiği araç ordunun tüm yükünü çekmesinin yanında silah ve roketlerle de donatılabiliyor. İşte haftaya sergilenecek Chevrolet Colorado ZH2 tabanlı aracın detayları.
Amerikalı otomobil üreticisi General Motors, ABD ordusunun savaş alanındaki ekipman ve malzemelerini daha verimli ve güvenli bir şekilde taşımasına yardımcı olacak hidrojen yakıt hücreli bir araç geliştirdi.
SURUS (Silent Utility Rover Universal Superstructure) olarak da adlandırılan aracın iki elektrik motoru ve dört tekerlekten çekiş sistemi var. Savaş alanlarındaki ağır yükleri çeken kamyonların yerini alacak kadar da güçlü. SURUS'un bir insan, uzaktan kumanda veya otonom sürüş modülü tarafından mı sürüleceği henüz bilinmiyor.
Şirket, Hannibal ve generallerini zafere taşıyan savaş filinin ismini verdikleri SURUS'u önümüzdeki hafta ABD Ordusu'nun Washington'daki yıllık mega fuarı ve konferansı sırasında tanıtmayı planlıyor.
SURUS, General Motors tarafından ordunun denemesi için üretilmiş Chevrolet Colorado ZH2 modelinin yakıt hücresi ile çalışan versiyonu olacak. Askeri birim hali hazırda geçen yıl AUSA kongresinde tanıtılan ZH2'yi test ediyor ve oldukça memnun.
SURUS çeşitli görevler için yapılandırılabilecek. Örneğin, yaralı askerlerin taşınması için kullanılabileceği gibi C-17 kargo uçağı yada Chinook ağır yük helikopteriyle havadan atılan büyük jeneratörleri taşıyabilecek.
ABD ordusunun yükünü çekmek için tasarlanan aracın silah veya roketlerle donatılabileceğini belirtelim. Ayrıca elektrik motorunun içten yanmalılara kıyasla daha sessiz olması büyük bir avantaj getirecek.
GM yetkilileri, yakıt hücreleri geliştirmek için bugüne kadar yaklaşık 3.5 milyar dolar harcadıklarını ve şu an bu teknolojiyi ticarileştirmeye yakın olduklarını belirtiyor. Şirket, Honda ile gerçekleştirilecek ortak bir girişim için yakıt hücreleri üreten Michigan merkezli bir montaj hattı açmayı planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim