Anlık Bildirim

Goodwood tarihinde bir ilk! Robocar, turu sürücüsüz tamamlayarak tarihe geçti

Roborace yarış serisi için özel olarak geliştirilen sürücüsüz yarış aracı Robocar, Goodwood Hız Festivali'ndeki performansıyla büyük beğeni topladı. Turu tamamlayan araç, adını tarihe yazdırdı.

Goodwood tarihinde bir ilk! Robocar, turu sürücüsüz tamamlayarak tarihe geçti Tam Boyutta Gör
 

Çeyrek asırlık geçmişinde birbirinden renkli görüntülere sahne olan Goodwood Hız Festivali’ni bu yıl daha da özel kılan şey, yarış tarihinde ilk kez otonom araçlara ev sahipliği yapacak olmasıydı. Siemens’in sürücüsüz araca dönüştürdüğü 1965 Ford Mustang ve Roborace’in otonom yarış aracı Robocar, 2 km uzunluğundaki tırmanma yarışını sürücüsüz olarak bitiren ilk taraf olmak için yarıştı.

Sürücüsüz Ford Mustang tarafında işler pek de istenildiği gibi gitmedi. Yol boyunca bir sağa bir sola yalpalayan araç saman balyalarına çarpmaktan içinde hazır bekleyen sürücünün müdahalesi sayesinde kurtuldu. Fakat tasarımıyla da dikkatleri üzerine toplamayı başaran Robocar, tırmanma yarışında gösterdiği performansla da göz doldurdu. Robocar, turu tamamlayan ilk otonom araç olarak adını Goodwood tarihine yazdırdı.

Roborace yarış serisi için özel olarak geliştirilen Robocar’ın üzerinde dört adet elektrikli motor bulunuyor. Toplamda 500 beygir güce sahip olan sürücüsüz yarış aracının ağırlığı 1350 kg olarak ölçülüyor. Nvidia Drive platformu kullanan Robocar’da LİDAR, radar, ultrasonik sensörler, kameralar ve GPS sistemi bulunuyor.

Robocar'ın başarılı Goodwood performansı izleyenlere oldukça keyifli dakikalar yaşatıyor. Fakat makinelerin gittikçe daha akıllı hale gelmesi de insanı düşündürmüyor değil. İşte Robocar'ın tırmanma yarışındaki performansı:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim