Anlık Bildirim

Honda'nın kendini dengeleyen yeni motosikleti iki tekerinin üzerinde durabiliyor

Japon otomotiv devi Honda, CES 2017'de yer çekimine meydan okuyan yeni bir teknoloji tanıttı. Riding Assist ile motosikletler iki tekerinin üzerinde dengede durabilecekler.
Yüksek hızda giderken, motosikleti dengelemek genellikle bir problem teşkil etmez. Ancak yavaşlarken ivme kaybettiğinizde, özellikle ağır motosiklet kullanırken yer çekimine yenik düşebilirsiniz.
Honda, CES 2017'de motosiklet duruyor olsa bile dik tutacak yeni "Riding Assist" teknolojisi ile yer çekimine meydan okudu. Honda'nın yeni teknolojisi, üzerinde olmasanız bile motosikletinizin iki tekeri üzerinde durabilmesini sağlıyor.

Yer çekimine meydan okuyor

Honda'nın Riding Assist'i dengede durabilmek için jiroskop kullanmaktan ziyade şirketin halihazırda ASIMO robotu ve UNI-MO kendinden dengeli scooter'ında kullandığı teknolojiden yararlanıyor.
Böylece, Honda motosikletler saatte 4.8 km'den daha az hızda hareket ederken veya tamamen hareketsiz olduğunda motosikletin metal çatalı, daha fazla denge sağlamak için ön tekerleği aracın ana gövdesinden uzaklaştırarak öne almasıyla denge moduna (Balance mode) geçebiliyor.
Riding Assist teknolojisini ne zaman Honda motorsikletlerinde görebileceğimize dair herhangi bir bilgi yok. Fakat kesinlikle faydalı bir gelişme ve şirketin Ar-Ge projelerinin ürünlerine nasıl uygulanabileceğinin ilginç bir örneği. Aşağıdaki videoyu izleyerek teknolojinin nasıl çalıştığını görebilirsiniz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19568 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
motosiklet, honda ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim