Anlık Bildirim

Hyundai, Elon Musk'a meydan okudu:"Şimdi sıra sende"

Geçtiğimiz hafta elektrikli araç pazarındaki ilk kompakt SUV olan elektrikli Kona'yı tanıtan Güney Koreli şirket, Avrupa'daki bilboardlarda Tesla'nın sahibi Elon Musk'a açıkça meydan okudu.
Elon Musk’ın başında bulunduğu Tesla, dünya genelinde elektrikli araç pazarına yön veren şirket olarak kabul ediliyor. Öyle ki son haftalarda diğer markaların tanıttığı çeşitli elektrikli araç modelleri insanlar tarafından “Tesla Katili” olarak nitelendiriliyor. Ancak Hyundai, bu durumu bir adım daha öteye taşımış gibi görünüyor.

Gittikçe rekabetin kızıştığı elektrikli araç pazarında son haftalarda Hyundai’nin “ilk elektrikli kompakt SUV” olarak nitelendirdiği Kona Electric’in tanıtıldığına şahit olduk. Geçtiğimiz günlerde ise Jaguar’ın bu pazardaki iddiası olan I-Pace görücüye çıktı. Bu iki araç da şuanda 88. Kez düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda tüketicinin beğenisine sunuluyor.

"Şimdi sıra sende" 

Bu iki araç da duyurulduğundan bu yana pek çok kişi tarafından Tesla Katili olarak zikrediliyor. Ancak görünen o ki Güney Koreli üretici rekabeti bir adım öne taşımış durumda. Zira Hyundai’nin Avrupa’daki reklam panolarında Elon Musk’a açıkça meydan okuduğu görünüyor. Elektrikli otomobil meraklıları tarafından çekilen görüntülerdeki bilboardlarda “Şimdi sıra sende, Elon. İlk elektrikli kompakt SUV burada.” yazısı dikkat çekiyor.

Hyundai’nin iki farklı pil seçeneğiyle tanıttığı elektrikli Kona, 39.2kWs bataryasıyla 300km, 63kWs bataryasıyla da 470km menzil sunuyor. Aracın tüm özelliklerine buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12142 kez okundu.
40 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim