Anlık Bildirim

Hyundai Kona'nın 250 bg'lik performans versiyonu üretilebilir

Hyundai'nin N performans markasının başında bulunan Albert Biermann, mühendislerin Kona N üzerinde çalışmalara başladığını belirtti. Üretim için yeşil ışık yanarsa, 250 bg'lik motora sahip olacak.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye tanıtımı yapılan ve 99 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Hyundai Kona, Güney Koreli üreticinin N performans markasının yakın markajı altında. Son yıllarda N serisini hızlı adımlarla genişletmeye başlayan şirketin Hyundai Kona N üzerinde de çalışmalara başladığı ortaya çıktı.

Hyundai’nin N performans markasının başındaki isim Albert Biermann, AutoExpress’e yaptığı açıklamalarda mühendislerin aracın test prototipi üzerinde çalışmalarına başladıklarını söyledi. Şimdilik üretim için yeşil ışık yanmadığını belirten Biermann, bu konuda oldukça umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

"i30 N modelindeki motor kullanılmalı" 

Mühendislere hazırlıklara başlamalarını söyledim. Bu araçta i30 N modelinin güç ünitesi kullanılmalı. Kona’nın performans versiyonu da i30 N gibi önden çekişli olacak. Dolayısıyla bu alanda ortak kullanılabilecek pek çok bileşen var. Tabii ki Kona’ya süspansiyon ve direksiyon konusunda farklı özellikler ekleyebiliriz. Ancak, i30 N’deki motor ve şanzıman ikilisini kullanmamız gerektiğini biliyoruz.

Hyundai i30 N’in giriş modelinde 250 bg güç ve 353 Nm tork üreten 2.0 litrelik turbo benzinli ünite yer alıyor. Daha fazlasını isteyenler için sunulan Performance Pack sayesinde üretilen güç 275 bg’e çıkarılabiliyor. Hyundai Kona N modelinde de 250 bg’lik versiyonun kullanılması bekleniyor. Standart Kona’da ise en tepede yer alan ünite 177 bg güç üretiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4771 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hyundai kona, hyundai kona n ve
2 etiket daha Hyundai b suv
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim