Anlık Bildirim

Hyundai'nin Mobility Vision konsepti kelimenin tam anlamıyla arabayı eve bağlıyor

CES 2017'de pek çok farklı yeniliğini sergileyen Hyundai'nin Mobility Vision konsepti şüphesiz ki en dikkat çekicilerinden birisi olma özelliğinde. Konseptin detayları haberimizde...
Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai CES 2017'de bağlantılı araba, akıllı ev, otonom araç ve nesnelerin interneti gibi pek çok farklı alanda teknolojilerini sergiliyor, ancak bütün bunların arasında oldukça sıra dışı bir konsept daha sergiliyor. Mobility Vision ismindeki konsept araba ile evi sanal ortamda birbirine bağlamakla kalmıyor, duvardaki bir açıklık yardımıyla bu ikisini birbirine katıyor.
Çalışma mantığına değinecek olursak; park edildiği zaman otomobil üreticisinin "hiper bağlantılı akıllı araba" adını verdiği ve ağ çözümleri devi Cisco ortaklığı ile üretilen araç, arabanın kapıları şeklinde duvardaki boşluk aracılıyla kelimenin tam anlamıyla eve bağlanıyor.
Eve yerleştirildikten sonra, ev ağına bağlanabilen araç, fiziksel olarak odayla birleşirken, sanal olarak da bütün ev ile birleşiyor. Evin havalandırma sistemiyle görev paylaşımı yapabilen araç bunun yanı sıra, ekstra yaşam alanı, hidrojen yakıt hücresinden gerektiğinde acil güç üretimi ve hatta misafir gelmesi durumunda koltuklarını odanın içine doğru hareket ettirmesi gibi özelliklere sahip.
Sürüş zamanı geldiğinde ise tek yapılması gereken o akıllı koltuklardan birine geçerek hiper bağlantılı arabanın sizi istediğiniz yere götürmesini seçmek. Ev ile araba arasında dijital bir bağlantı da yer alırken, ev içerisinden arabanın durumunu kontrol etmek yada arabayla seyahet ederken evin durumunu kontrol etmek bu sayede mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15227 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Hyundai, ces2017 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim