Anlık Bildirim

Japonya, uçan taksi planını duyurdu

Bloomberg raporları, Japonya'nın önümüzdeki on yıl boyunca ana uçuşa, uçan taksilerin getirilmesini ve bunu yapmak için hükümet öncülüğünde bir grup oluşturmayı planladığını bildirdi.
Japonya ticaret bakanlığı, hükümet destekli öncü grubun önümüzdeki hafta planlamak üzere Uber, Boeing, Airbus, Japan Airlines ve Toyota destekli Cartivator projesi gibi en az 21 işi bir araya getireceğini söyledi. 
Hükümet, bu tür hava araçları denetlemek için gerekli adımlar üzerinde çalışacak.
Bakanlık, "Japon hükümeti kabul edilebilir kuralların oluşturulmasında olduğu gibi uçan araba konseptini gerçekleştirmeye de yardımcı olacak ve yapılan işe uygun desteği sağlayacaktır." dedi. 

Şimdiden çok sayıda şirket uçan taksiler üzerine çalışıyor. Rolls-Royce, geçtiğimiz ay dikey kalkış ve iniş yapabilen elektrikli uçan taksi konseptini açıkladı ve Airbus'ın Vahana isimli uçan aracı ilk uçuşunu ocak ayında gerçekleştirdi.  

Daimler tarafından desteklenen Volocopter, Dubai'de uçan aracını test ederken, EHang firması, yolcularla uçuş yapmakla meşguldü. 
Ve ayrıca, Larry Page'in Kitty Hawk şirketi de bu yılın başlarında Cora hava taksisini tanıttı. 

Porsche de oyuna girmek istediğini söyledi

Porsche de uçan taksi üzerinde çalışmalar yaptığını belirtti. Bunun yanında  Uber, uçan taksi projesinde Volvo'nun ve Terrafugia'nın Çinli sahibi Geely ile ortak çalışacaklarını ve Geely'nin halihazırda beş havacılık şirketine sahip olduğunu söyledi. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim