Anlık Bildirim

Karşınızda dünyanın en büyük elektrikli aracı: e-Dumper

İsviçreli merkezli iki şirket dünyanın en büyük elektrikli aracını oluşturmak için birleşti. e-Dumper isimli elektrikli damperli kamyon sekiz adet Tesla Model S'e eşdeğer bir pil taşıyor.
İsviçreli iki şirket, Komatsu marka damperli kamyonu dünyanın en büyük elektrikli aracına dönüştürmek için güçlerini birleştirdi. 45 tonluk e-Dumper isimli kamyon, sekiz Tesla Model S otomobil ile eşdeğer (700kWh) bir pil kapasitesine sahip. Aracın lastikleri birçok insandan daha uzun (182 cm) ve sadece sürücü koltuğuna oturabilmek için dokuz basamak tırmanmak gerekiyor.
Yeni elektrikli damperli kamyon girişimi sadece sergilensin diye üretilmeyecek. e-Dumper, İsviçreli şirketlerin oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından dik yamaçlarda 65 ton yük taşıyabilmesi (yani kendi ağırlığından daha fazla) için inşa edildi. Araç, önümüzdeki on yıl boyunca Chasseral dağının yamaçlarındaki bir taş ocağından Biel yakınlarındaki çimento çalışmalarına malzeme taşıyacak. Kamyonun günde 20 sefer yapabileceği tahmin ediliyor.
Projenin ardındaki İsviçre konsorsiyumu, bir adım daha ileri giderek aracın devasa piline güç sağlamak için rejeneratif frenlemeden yararlanmayı umuyor. Bu sayede kamyon dik yamaçtan inerken frenleri ısıtmak yerine enerji üretebilecek. Şu anda proje 1 milyon dolara mal olan tek bir prototipten oluşuyor. Yılın ilerleyen aylarındaki testler başarılı olursa bu rakam sekize tamamlanacak. e-Damper olarak adlandırılan aracın bu sonbaharda operasyonlara başlamaya hazır olması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4779 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim