Anlık Bildirim

Londra'ya eski araçlarla giriş ücreti günlük 21.5 sterlin

Londra şehir merkezine araçla girenlerden Congestion Charge adında günlük ücret alınıyor. Bu ücrete T-Charge adında yeni bir ücret bugün itibariyle eklendi. Toksit ücretinin tutarı günlük 10 sterlin.

Londra'ya eski araçlarla giriş ücreti günlük 21.5 sterlin Tam Boyutta Gör

Londra'da trafik yoğunluğunu ve hava kirliliğini azaltmaya yönelik hazırlanan T-Charge yani toksit ücreti adındaki yeni vergi bugünden itibaren yürürlüğe girdi.
T-Charge, Congestion Charge ücretine ek 10 sterlinlik bir tutara denk geliyor. T-Charge uygulaması Euro 4 standartlarına uymayan benzinli ve dizel motorlu araç sahiplerinden alınacak. 2006 yılından önce üretilmiş pek çok dizel ve benzinli aracı kapsayacak.

Tüm Araçlardan Geçiş Ücreti Olarak 11.5 Sterlin Alınıyor

Kent merkezine girişlerde uzun zamandır Congestion Charge adında ücret alınıyor. Congestion Charge ücreti 11.5 sterlin değerinde ve bölgeye giriş yapmak isteyen tüm araçlardan günlük olarak alınıyor. Yaklaşık 50 TL'ye denk geliyor ve günlük olarak alınıyor. Motorsiklet, engelli sürücüler, black cab – taxiler, otobüs ve acil servis araçları Congestion Charge uygulamasından muaf tutuluyor. Söz konusu bölgelerde yaşayanlar için %90 oranında indirim uygulanıyor.

T-Charge uygulamasına dahil olan araç sahiplerinin ise ek 10 sterlik daha ödeyerek toplamda 21.5 sterlin ödeme yapması gerekecek. Yani Türk Lirası ile hesapladığımızda yaklaşık 100 TL'lik bir tutara tekabül ediyor. Congestion Charge gibi bu ücret de günlük alınıyor.

Hafta içi sabah 07.00 ile akşam 18.00 arasında geçerli olan uygulama, bizdeki köprü geçiş sistemi gibi işliyor. Elektronik kameralar, araç plakalarını takip ediyor ve buna göre sürücüye ücret yansıtılıyor.


Ücretli bölge uygulamasının ardından Londralıların yüzde 82'si Londra merkezine gitmek için toplu taşımaya başladı. Bölge trafiği de yüzde 30 oranında azalmış durumda. Stockholm ve Milano gibi şehirlerde de trafik sıkışıklığını azaltmaya yönelik benzer uygulamalar var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim