Anlık Bildirim

MTV’de zam oranı %40’tan %25’e çekiliyor

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne gelen %40’lık zamma gelen tepkilerden sonra yeniden bir değerlendirme yapan yetkililer, artışın %25 olacağını açıkladı. İşte detaylar:

MTV’de zam oranı %40’tan %25’e çekiliyor Tam Boyutta Gör

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bazı vergi ve kanunlarda yapılan düzenlemeler kapsamında MTV için yeni bir önerge sunuldu. Maliye Bakanlığı yetkilileri, %40’lık artışın %25 olarak revize edildiğini ifade ediyor.


Önergeye göre MTV artışı 1300cc ve altındaki araçlar için %15, daha yüksek hacimli araçlarda ise %25 olarak uygulanacak şeklinde ifade ediliyor. 2018 yılında yürürlüğe girecek olan uygulama için hükümet yetkilileri daha önce de bir güncelleme olacağını zaten belirtmişti. Beklendiği gibi %25’lik bir artışta karar kılınmış.


Önceki taslakta tüm araçlar için artış %40 olarak belirlenmişti ancak şimdi ekonomik sınıftaki araçlar için daha küçük ölçekli bir artış planlanmış. Bu da özellikle motor hacmi çok küçük, downsize diye tabir edilen motorlu araçlara olan ilgiyi biraz daha artıracaktır.

Gelir Vergisine Düzenleme 

Bunun yanı sıra düzenlemeler arasında çok konuşulan Gelir Vergisi Kanunu'ndaki artış da yer aldı. Üçüncü dilimdeki %30 vergi kesintisi ibaresi geri çekildi. Önceden olduğu gibi %28 olarak uygulanmaya devam edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5533 kez okundu.
90 kişi, toplam 93 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim