Anlık Bildirim

Mercedes, BMW'yi geçerek en değerli ikinci otomotiv markası oldu

"BrandZ Dünyanın En Değerli 100 Markası" listesindeki otomotiv markaları arasında Toyota birinciliğini bu yıl da korudu. BMW ise ikincilik koltuğunu en büyük rakiplerinden Mercedes'e kaptırdı.

Mercedes, BMW'yi geçerek en değerli ikinci otomotiv markası oldu Tam Boyutta Gör
 

Global çapta bir pazar araştırma şirketi olan Kantar Millward Brown tarafından yayınlanan “BrandZ Dünyanın En Değerli 100 Markası” listesinde her zaman olduğu gibi dev otomobil üreticileri de yer aldı. Japon üretici Toyota, kendi kategorisinde liderliğini korurken, Mercedes de BMW’yi geride bırakarak ikinciliğe yükseldi.

BrandZ, geçtiğimiz yıl herhangi bir hareketlenmenin yaşanmadığı otomotiv kategorisinde bu yıl marka değeri olarak %7 artış görüldüğünü açıkladı. Bu yükselişe lüks markaların ve SUV satışlarının neden olduğu belirtildi. Araçların eskiye nazaran daha güvenli ve gelişmiş teknolojilerle donatıldığı için değiştirme sıklığının azaldığı, bu nedenle satışlardaki artışın da yavaşladığının altı çizildi.

Listeye dönecek olursak, dünyanın en değerli otomotiv markası olma unvanını 6 yıldır elinden bırakmayan Toyota, bu yıl da şaşırtmadı ve değerini %5 arttırarak liderliğini korudu. Alman üretici BMW, marka değerini %4 arttırmasına rağmen ikinciliği Mercedes’e kaptırmaktan kurtulamadı. Mercedes ise geçtiğimiz yıla göre marka değerini %9 arttırarak büyük ilerleme kaydetti.

Dünyanın en değerli ilk 10 otomotiv markası arasında bu yıl yalnızca Ford’un %2 değer kaybettiği görüldü. Dieselgate skandalı nedeniyle hızla değer kaybederek 2016 ve 2017 yılları arasında ilk 10’a giremeyen Volkswagen, bu yıl listeye son sıradan giriş yapmayı başardı. Marka değerini en çok arttıran üretici ise %60 ile listenin 8. sırasındaki elektrikli araç üreticisi Tesla oldu.

İşte BrandZ tarafından yapılan araştırmaya göre Dünyanın en değerli ilk 10 otomotiv markası:

Marka

Marka Değeri 2018 (milyon $)

Marka değeri % değişimi (2018 vs 2017)

Toyota

29,987

+5%

Mercedes-Benz

25,684

+9%

BMW

25,624

+4%

Ford

12,742

-2%

Honda

12,695

+4%

Nissan

11,425

+1%

Audi

9,630

+3%

Tesla

9,415

+60%

Maruti Suzuki

6,375

Yeni

Volkswagen

5,986

Yeni

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11920 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dünyanın en değerli otomobil markaları, toyota ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim