Anlık Bildirim

Mercedes-AMG Project One iddiaya göre 1020 beygir gücünde olacak

Mercedes-AMG'nin merakla beklenen hiper otomobili Project One'a ait yeni detaylar gün yüzüne çıktı. V6 turbo ve 4 adet elektrik motoruna sahip olacak araç 1020 beygir güç üretecek.
Geçtiğimiz ay Cenevre Otomobil Fuarında kapalı kapılar ardında bazı kişilere gösterilen Mercedes-AMG'nin hiper otomobili Project One, açıklandığı üzere Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarında resmi olarak kamuoyuna gösterilecek. Aracın şu an için teknik detayları bilinmese de F1 motoruna sahip 2 koltuklu otomobili görme şansı bulan bir kişi aracı, "Gerçekten vahşi bir şey, her bakımdan aşırı" olarak tanımlıyor.
Geçtiğimiz gün ortaya çıkan yeni bir rapor aracın güç ünitesinin detaylarını açığa çıkardı. Mercedes-AMG'nin W07 Formula 1 aracından alınan turboşarjlı 1.6 litre V6 motor 748 beygir (558 kW) gücündeki motora 4 adet elektrik motoru eşlik edecek. Bu elektrikli motorların iki tanesi ön tekerlere güç verirken, kalan iki tanesi ise aracın turbosu ve kran miline bağlı olacak. Bu dörtlü elektrik motoru araca 408 beygir (304 kW) güç katarken, V6 benzin motoruyla birlikte araç toplamda 1020 beygir (761 kW) güce sahip olacak.
Raporda yer alan bir diğer bilgiye göre 4 çeker olacak olan araç 1315 kilogramdan biraz daha hafif olacak ve yalnızca elektrik gücüyle 48 km menzile sahip olacak. Toplamda 275 adetle sınırlı olacak otomobilin 225 adeti halihazırda satılmış durumda. Her 50 bin kilometrede ağır bakıma ihtiyaç duyacağı belirtilen motora sahip olan araç 11.000 devir çevirebilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8235 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mercedes-amg, project one ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim