Anlık Bildirim

Mercedes'ten motor sesine elveda videosu: "Hoşçakal gürültü, merhaba elektrik"

EQ C adındaki elektrikli crossover modelini tanıtmaya hazırlanan Mercedes, aracın ne kadar sessiz çalıştığını göstermek adına "elveda gürültü, merhaba elektrik" sloganıyla bir video paylaştı.

Mercedes'ten motor sesine elveda videosu: 'Hoşçakal gürültü, merhaba elektrik' Tam Boyutta Gör
 

Elektrikliye geçiş konusunda son yıllarda vites yükselten Mercedes-Benz, EQ alt markasının imzasını taşıyan ilk üretim modeli EQ C’yi resmi olarak tanıtacak olmanın heyecanını yaşıyor. Tanıtım gerçekleşene dek EQ C’nin ön gösterimi olarak nitelendirebileceğimiz Concept EQ üzerine yoğunlaşan Alman üretici, Mercedes’in geleceğinin ne kadar “sessiz” olacağını gösteren bir reklam videosu hazırladı.

Günümüzde sayıları gittikçe artan elektrikli araçların motorları çok sessiz bir biçimde çalışıyor. EQ imzalı ilk elektrikli modelini tanıtmaya hazırlanan Mercedes-Benz de sessiz tarafa atacağı bu ilk adımı “Hoşça kal gürültü, merhaba elektrik” sloganıyla paylaştığı video aracılığıyla sevenlerine duyuruyor.

Videoyu eğlenceli hale getirmek isteyen Alman üretici, motor sesi çıkarmasıyla bilinen ünlü beatbox’çı Daniel Jovanov ile anlaşmış. İlk başlarda Jovanov’un çıkardığı motor sesiyle izleyiciyi karşılayan videoda, sürücünün beatbox’çıyı araçtan indirmesiyle birlikte ortalığa derin bir sessizlik hakim oluyor. Bu sayede Mercedes, EQ C elektrikli crossover'ın ne kadar sessiz çalıştığını herkese göstermek istiyor.

Güvenlik zafiyeti oluşturabilir 

Öte yandan, elektrikli araçların bu kadar sessiz çalışıyor olması bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Zira motor sesinin olmaması, araçların yayalar tarafından algılanabilirliğini önemli derecede azaltıyor. Bunun bir güvenlik zafiyeti oluşturmasından endişelenen yetkililer, en uygun yapay motor sesini oluşturabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Mercedes'in bu konuda nasıl bir yaklaşımda bulunacağını da ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12325 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mercedes, mercedes elektrikli ve
2 etiket daha eqc motor sesi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim