Anlık Bildirim

Mobileye'ın sürücüsüz aracı yapmaması gereken şeyi yaptı

İsrail merkezli Mobileye şirketine ait bir otonom araç, yeteneklerini basın mensuplarına sergilerken kırmızı ışıkta geçti. Peki aracın kırmızı ışıkta durmamasına sebep olan şey neydi?
Mobileye, sürücüsüz araç teknolojisi ile önemli ilerlemeler kaydetmiş durumda. Ancak şirketin prototip araçlarından biri, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına yeteneklerini sergilerken fena çuvalladı.
Seviye 4 otonom sürüş platformuna sahip araç, İsrail'in Channel 10 isimli kanalının çekimleri sırasında, yapmaması gereken en temel şeylerden birini yaparak kırmızı ışıkta geçti.
Bloomberg'e göre, Channel 10’un kendi kameralarında kullanılan vericiler, aracın bagajındaki işlemcileri ve tepesindeki kamera sensörlerini olumsuz etkiledi. Yayınlanan videoda araç trafik ışıklarını tanımış ve hatta yavaşlamış gibi görünse de, kavşak boyunca aynı şekilde ilerleyerek kırmızı ışıkta geçiyor.

Intel tarafından 15 milyar dolara satın alınmıştı

Sorunun zaten şirket tarafından ele alındığı belirtildi. Mobileye, ek koruma sistemi kurarak bu tip dış etkenlerin işleyişe müdahale etmesini önleyecek.
Geçen yıl Intel tarafından 15 milyar dolara satın alınan Kudüs merkezli Mobileye, tanımlanmış beş otonom sürüş seviyesinin dördünde yarı otonom olarak çalışabilen prototipler test ediyor. Şirkete ait sürücüsüz otomobillin kırmızı ışık ihlalini aşağıdaki videonun 4. dakikasının 27. saniyesinden sonra görebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim